Submit

Varje månad väljer vi att lyfta fram en webbutik som valt att ta betalt med Billmate. Denna månad har vi ställt lite frågor till 720sport.se, som säljer allt man kan tänkas behöva för vattensport bakom båt.

Wakeboard har alltid varit Magnus Karlssons största intresse. 2004 startade han tillsammans med en kompis webbutiken 720sport.se, med lager i ett litet förråd hemma i Delsbo. De riktade då in sig på en oerhört nischad målgrupp wakeboard-entusiaster, men har under de senaste åren breddat sig.

–          För att nå ut till wakeboard-entusiasterna krävs att man visar upp företaget på tävlingar, och sponsrar kända åkare. Vi insåg efter ett tag att det var mer lönsamt att rikta in sig på den bredare massan. Idag är den största målgruppen föräldrar i åldrarna 30-50, berättar Magnus.

Även webbutiken har genom åren fått sig ett lyft. När de startade fick de hjälp av en kollegas pappa som byggde shoppen. De hade då en del önskemål om design och funktioner, och efter ett par år kunde de anlita duktiga webbutvecklare och designers som då och då uppdaterar butiken med bättre och modernare funktioner.

Utbud och marknadsföring
Hos 720sport.se hittar man allt man behöver för vattensport bakom båt. Deras bästsäljare varierar lite beroende på de olika stadierna av sommarsäsongen. Under våren säljs mycket av de dyrare produkterna till entusiaster, och under högsommaren är det de billigare produkterna som är populärast då semesterfirare vill ha nya leksaker till sommarstugan.

Personalen på 720sport har mer än femton års erfarenhet i branschen, och erbjuder alltid sina kunder personlig service och såklart en enorm kunskap då de själva vunnit flera SM-medaljer i wakeboard. För att marknadsföra webbutiken använder de sig främst av Google Adwords, och har även jobbat med SEO-byråer och sålt via Blocket.

WooCommerce och Billmate
720sport har valt att använda sig av e-handelsplattformen WooCommerce, som ger mycket frihet att utveckla webbshoppen som man själv vill ha den. När de skulle välja betallösning läste de mycket i olika forum, och fastnade för Billmate som rekommenderades av andra e-handlare.

–          Vi är väldigt nöjda med vårt val av betallösning. Billmate har en schysstare prisbild än andra leverantörer, och dessutom får vi en väldigt bra och personlig support från personalen, berättar Magnus.

Avslutningsvis vill 720sport.se dela med sig av några e-handelstips.

  1. Börja smått och bygg på webbutiken allt eftersom.
  2. Jobba med något du själv är intresserad av.
  3. Försök hålla kostnaderna låga. Ta dig tid att kolla igenom olika alternativ.