Submit
Med Billmate Checkout kan du som som e-handlare välja att lägga till en funktion där konsumenten identifierar sig med lättanvända BankID. Detta för att kunden ska känna sig extra säker när den handlar hos dig.

Nätbedrägerierna fortsätter att öka och enligt BRÅ har kort – och databedrägerier ökat med 163 procent på tio år. Detta beror sannolikt på att vi handlar mer och mer på nätet och därmed ökar även nätbaserad brottslighet. Faktum är att bedrägeribrott är en av de kategorier där andelen anmälningar ökar mest och dagens konsumenter är väl medvetna om riskerna.

BankID i din checkout

Men hur kan du som e-handlare skydda dig och dina kunder mot att bli utsatta för bedrägeri/ID-kapning? En lösning kan vara att aktivera en funktion där konsumenten identifierar sig med BankID direkt i din checkout. Som e-handlare kan du höra av dig till oss på Billmate för att få funktionen aktiverad. Just BankID är en smidig och smart applikation som många redan använder sig av i sin vardag och på så sätt blir det inte heller krångligt för konsumenten att använda sig av det vid ett köp. Billmate stödjer BankID på fil, mobilt BankID och BankID på kort.

— På Billmate valde vi att redan i ett tidigt skede implementera möjligheten för kunden att verifiera sig med BankID när man väljer att betala med faktura eller delbetalning i Billmate Checkout. Både e-handlarens och konsumentens säkerhet och trygghet är något vi lägger stor vikt vid när vi utvecklar nya lösningar och BankID-identifiering ligger i linje med det tänket, förklarar Tim Nilsson, Customer Success Manager på Billmate.

BankID i Checkout

Tim Nilsson är Customer Success Manager på Billmate.

Så här funkar BankID i Billmate Checkout

När konsumenten väljer att betala med kort- eller direktbetalning så sker identifieringen genom en betalväxel och via banken. Om konsumenten väljer betalsätt faktura eller delbetalning sker identifieringen automatiskt via oss på Billmate. Väljer du som e-handlare att avstå från att implementera BankID-verifieringen för alla faktura- och delbetalningskunder så kommer BankID-verifering endast ske när konsumenten väljer annan leveransadress.
Även om säkerhetsaspekten är viktig när det gäller BankID-verifiering så finns det även en annan fördel med funktionen.
— BankID-identifiering ger dig också möjligheten att få dina produkter levererade till en annan adress än den du är folkbokförd på, något som kan vara behändigt om du till exempel befinner dig i sommarstugan och vill ha leveransen dit istället, säger Tim Nilsson.

Vill du veta mer om BankID i Billmate Checkout eller är du intresserad av att veta mer om oss och våra tjänster? Kontakta oss så berättar vi mer!