Submit

Billmate har inlett ett samarbete med E-handelsleverantören Askås, vilket möjliggör för Askås kunder att ta betalt av både företag och konsumenter med Billmate faktura, delbetalning, kort- och bankbetalning i sina webbutiker.

Askås I&R AB har idag cirka 30 medarbetare, bestående av webbutvecklare, designers, projektledare och strategiska rådgivare. Sedan 1997 har de utvecklat det som i dag är en av marknadens absolut mest väl ansedda plattformar för e-handel. Genom att kombinera strategi och design med ett system i världsklass kan Askås erbjuda en helhetslösning som är precist anpassad efter e-handlarens behov. Askås riktar sig främst till ambitiösa företag i Norden som söker en innovativ och kunnig leverantör av e-handelssystem.

Billmates vision är att kunna ge alla e-handlare möjlighet att erbjuda företagskunder och konsumenter smidig och säker betalning genom faktura, delbetalning, kort- och bankbetalning. Några fördelar med Billmate som särskilt uppskattas är att e-handlaren kan välja mellan fakturaköp och fakturaservice för varje enskild kund, samt den flexibla prissättningen utan start-och månadsavgifter.  Billmate arbetar hela tiden med att hitta lösningar som underlättar och förbättrar för svenska e-handlare, och där är samarbeten med partners en oerhört viktig del. Nyligen blev integrationen mellan Askås Internetbutik och Billmates betallösning klar, vilket innebär att Askås kunder nu kan ta betalt med Billmates samtliga betalsätt i sina webbutiker.

–          Implementeringen av Billmate var väldigt enkel att genomföra, mycket tack vare deras nya genomtänkta API med bra dokumentation och support. Hela köpprocessen täcks in, och vi kan visa avbetalningsinformation på produktnivå och i kundvagnen, visa relevant information i kassan samt hantera orderns processer från orderläggning till eventuell returhantering och återbetalning, berättar Sophie Terkelsen, försäljningschef på Askås.

E-handlaren kan på ett enkelt sätt aktivera och konfigurera Billmate i Askås administrationsgränssnitt. Webbutiken kommunicerar sedan med Billmate i alla de lägen där det behövs, såsom vid orderläggning, orderstatusändringar och återköp. Tanken är att e-handlaren därefter inte ska behöva fundera på integrationen, utan kommunikationen ska ske helt bakom kulisserna och fungera med automatik.

Patrick Swedén, CCO på Billmate, berättar att man redan för ett år sedan började få många förfrågningar om Billmate från Askås kunder, och äntligen finns Billmate tillgängligt för dessa.

–          Genom integrationen med Askås tar Billmate ännu ett steg i tillgängligheten för Sveriges e-handlare. Vi ser mycket positivt på vårt framtida samarbete då vi haft förfrågningar från en handfull Askås-kunder som vi nu kommer att kunna erbjuda hela Billmates produktutbud. Att Billmate integrerar med Askås som vi ser som en av Sveriges ledande e-handelsleverantörer är extra kul då vi strävar efter att ligga i framkant oavsett det gäller teknikutveckling, produkter eller partners, säger Patrick.

 

För mer information, vänligen kontakta;

Patrick Swedén, CCO Billmate AB
patrick.sweden@www.billmate.se