Vill du bli vår digitala marknadskommunikatör?

Vill du bli vår digitala marknadskommunikatör?

Vi på Billmate ska nu lyfta vårt varumärke till nästa nivå.  Vi letar därför efter dig som vill vara med och utveckla vår digitala marknadskommunikation.

Om rollen

I rollen som marknadskommunikatör tar du ett helhetsgrepp över bolagets fulla marknadsföringsprocess och utvecklar bolagets profil gällande hemsida, grafisk profil, kampanjer, sociala medier, nyheter m.m. 

Du agerar kravställare mot externa leverantörer och genom strategiskt arbete är det din uppgift att sprida ordet och öka bolagets nuvarande kundkrets. 

Ditt största fokus kommer inledningsvis att röra profileringen och utvecklandet av varumärket Billmate som verkligen är på stark frammarsch, men i förlängningen är det du som är huvudansvarig för samtliga tre varumärken (Invoice Finance, Invoice Inkasso samt Billmate). 

Du kommer även till viss del representera bolagsgruppen på olika mässor, seminarier och övriga nätverksträffar.

Att jobba på Billmate

Vår personal är vår största tillgång, och vi är måna om att ge dem de allra bästa förutsättningarna för att växa och lyckas. Genom att samarbeta och stötta varandra skapar vi tillsammans branschens bästa lösningar för kunden. 

Vi har samlat en bred kompetens inom flera olika områden. Några av yrkesgrupperna som finns representerade hos oss är bland annat datatekniker, systemutvecklare, säljare, kundtjänstmedarbetare, ekonomer och marknadsförare.

Låter detta som något för dig? Läs mer om jobbet och ansök här.

Billmate tar in nygammal VD och förstärker styrelsen

Billmate tar in nygammal VD och förstärker styrelsen

Johan Lindberg tar över VD-rollen på Billmate samtidigt som Anders Fransson går in som styrelseordförande och Mats Lindoff blir en del av styrelsen.

För drygt ett år sedan lämnade Johan Lindberg över posten som VD på Billmate för att fokusera på VD-rollen i moderbolaget Invoice Finance. I samband med att Billmate samordnar sina nyckelfunktioner med moderbolaget Invoice Finance tar han åter igen plats som VD på Billmate samtidigt som han behåller sin roll som VD på Invoice Finance.  

”Vi är i ett mycket spännande skede och upplever en stor efterfrågan för våra lösningar av allt större företag. Med hjälp av förtroendet hos ägarna och den kunskap som Anders Fransson tar med sig in i bolaget så hoppas vi kunna utveckla Billmates plattform samtidigt som båda bolagen kan växa i form av kunderbjudande”, säger Johan Lindberg, VD Invoice Finance och Billmate.

Anders Fransson är erfaren VD, entreprenör och investerare. Han har spelat en nyckelroll i utvecklingen av Lundalogik, och har engagerat sig i flera bolag genom att ge rådgivning i deras tillväxtinitiativ.

Med Anders Franssons branscherfarenheter inom allt från mjukvara & CRM tjänster till marknadsföring, affärsrådgivning & verksamhetsutveckling kommer han bli en viktig nyckelspelare i uppväxlingen av både Billmates och Invoice Finance verksamheter.

”Billmate verkar i en spännande och växande bransch. Med en tydlig marknadsledare eftersträvar marknaden alltid valmöjligheter. Jag har varit med om att ta en mindre utmanare till ett av de etablerade valen på marknaden och känner ett stort förtroende för att Billmate kan göra samma resa.” säger Anders FranssonStyrelseordförande Billmate

Mats Lindoff, som tidigare varit bland annat teknisk direktör på Sony Ericsson är sedan Billmate grundades delägare och blir ny styrelsemedlem för att stödja bolaget i en planerad expansionsfas. Billmates före detta Styrelseordförande Fredrik Lindblad stannar i styrelsen som ordinarie ledamot.

Billmate Checkout finns nu till WooCommerce!

Äntligen Billmate Checkout

Nu är Billmate Checkout även tillgänglig för butiker med WooCommerce.
Med Billmate Checkout förenklas köpprocessen för konsumenten vilket leder till fler köp!

Tryck på bilden nedan för att själv testa checkouten!

Exempel på Billmate Checkout

Enkel installation

Woo Ninja

Du aktiverar Billmate Checkout i WooCommerce-tillägget. Lika enkelt är det att ta betalt med Billmate Checkout!

Tillägget hämtar du direkt i WordPress.

Invoice-gruppen växer och flyttar till nya lokaler

Invoice-gruppen växer och flyttar till nya lokaler

Invoice-gruppen bestående av Billmate AB samt vårt moderbolag Invoice Finance AB och systerbolaget Invoice Inkasso AB flyttar till nya lokaler i januari 2017. Gruppen är i en extremt expansiv fas och efter bara 1,5 år på Gustav Adolfs Torg går nu flyttlasset till betydligt större lokaler med havsutsikt på Skeppsbron i Malmö.

Billmate växer och därför är vi mycket glada och förväntansfulla inför flytten till våra nya lokaler. Här kommer vi samla utvecklare, säljare och kundtjänst i kreativa miljöer som kommer att bidra och inspirera till fortsatt tillväxt. Att vi fortfarande delar lokal med Invoice Finance och Invoice Inkasso ger oss fortsatta fördelar med alla de synergier som detta medför. Och glöm inte att du som kund eller partner alltid är välkommen till oss, säger Billmates VD Mattias Hultberg.

Skeppsbron tillhör Inre Hamnen som är ett delområde i stadsdelen Centrum. På 2 minuter går man till Malmö Centralstation och på bara några minuters ytterligare gångavstånd ligger Stortorget. De stora genomfartslederna nås enkelt med bil. Stadsdelen växer snabbt och närheten till Malmö Högskola gör området livligt.

Billmate fyller 3!

Billmate fyller 3!

För tre år sedan satt vårt tremanna starka team inklämda vid ett litet skrivbord i förrådet och arbetade maniskt med de sista förberedelserna inför den officiella lanseringen av Billmate.
Nu, tre år senare, är det svårt att föreställa sig att det en gång var vår verklighet.

Mycket har hänt på tre år. Vi har bland annat optimerat strukturen på tjänsten som möjliggjort ett antal spännande tjänster i tillägg till vår kärnverksamhet och vi har implementerat stabilare lösningar för kort- och direktbetalning. Vi har också haft glädjen att introducera nya medarbetare till teamet som varje dag kämpar för ert och konsumenternas bästa.

Vi befinner oss i en expansiv fas och framför oss ligger en rad spännande projekt och produkter som utformas för att göra just er vardag lite lättare. Det är tack vare er e-handlare som Billmate haft möjligheten att göra denna resa och tack vare er vi varje dag kan genomföra förbättringar och förnyelser i tjänsten. Hade det inte varit för er och era förbättringsförslag hade Billmate varit på samma ställe än idag som för tre år sedan och vi är er evigt tacksamma.

Billmate lanserar bedrägerigaranti

Billmate arbetar ständigt med att minska antalet bedrägerier för er som e-handlare på ett säkert och lönsamt sätt. Som en del i att minska antalet bedrägerier har vi tagit fram en bedrägerigaranti med tillhörande policy som ni kan läsa mer om på nedanstående länk:

https://billmate.se/fraud_policy/current.pdf

Bedrägeripolicyn innehåller villkor som ska uppfyllas för att Billmate ska täcka förluster i samband med ett bedrägeriärende.

Bedrägerigarantin ingår från och med 2016-08-08 för alla kunder med paket ”Fast”. Kunder med paketet ”Flex” omfattas inte av bedrägerigarantin. Kunder med paketet ”Flex” kan uppgradera sitt konto till ”Fast” för att omfattas av bedrägerigarantin.

Arbetet med att minska antalet bedrägerier är dessvärre något som vi på Billmate inte kan lösa på egen hand. Vi är även i behov av era ögon, öron samt intuitioner som e-handlare. Misstänker ni ett bedrägeri vill vi be er att kontakta Billmate Support omgående.

Nu hoppas vi på lite dåligt väder så att vi får en bra slutspurt på e-handels sommaren.

Mattias Hultberg
VD, Billmate AB

STGbygg.se – en personlig bygghandel på nätet

Sommaren närmar sig, och många är redan i full gång med diverse hemmafixprojekt. Vad passar då bättre än att lyfta fram Stgbygg.se som månadens webbutik? De beskriver sig själva som den personliga bygghandeln, och erbjuder ett litet men väl utvalt sortiment av byggmaterial från kända leverantörer.

Stora Göhults Bygg (STG Bygg) startades 2007, då som en lokal bygghandel i mindre skala med försäljning till privatpersoner. 2011 bildade man aktiebolag och strax därefter lanserades hemsidan Stgbygg.se. För att nå ut med sitt budskap och erbjuda sitt sortiment till kunder över hela landet implementerades även en webbutik.

–      Det är en enorm utmaning att sälja virke på nätet. Det blir ju ganska skrymmande paket, men ett bra fraktavtal med Schenker har möjliggjort att vi kan skicka långgods till vettiga priser, berättar Thomas på STG Bygg.

Bra produktbeskrivningar ger hög placering på Google
Högsäsongen för STG Bygg börjar i maj och sträcker sig till september. Vintertid går de på sparlåga, men genom webbutiken kan de sälja produkter som är relaterade till höst och vinter. Bland bästsäljarna hittar vi gungställningssaker, produkter från varumärket Norrahammars Bruk och virke av alla de slag.

De har än så länge inte marknadsfört sig med annonser, utan har satsat på SEO och framför allt att skapa riktigt bra produktbeskrivningar som ger dem hög placering bland de organiska sökresultaten på Google.

E-handel med WooCommerce och Billmates betallösningar
STG Bygg har byggt sin webbutik i WordPress med e-handelspluginet WooCommerce. De är väldigt nöjda med lösningen då det finns många bra tillägg tillgängliga för att göra sajten så fräsch och användarvänlig som möjligt för kunderna. Sedan ett par månader tillbaka finns även Billmates betallösningar implementerade i webbutiken.

–      Vi letade en betalleverantör som kunde erbjuda en helhetslösning med både faktura- och kortbetalning. Valet föll på Billmate, som har riktigt bra betalmoduler till WooCommerce som dessutom var gratis och enkla att integrera i vår webbutik, berättar Thomas.

Avslutningsvis vill Thomas på STG Bygg dela med sig av sitt bästa e-handelstips till dig som har, ska eller funderar på att starta en webbutik.

–      Skynda långsamt. Det lönar sig i längden att ha ett bra upplägg från början och testa sig fram innan man lanserar.

 

Vill du veta och se mer av STG Bygg? Besök webbutiken här!

Hur bokför jag en avräkning från Billmate?

 

Vi på Billmate gör utbetalningar till våra e-handelskunder en gång i veckan, varje onsdag. I samband med detta skapas en avräkning som används som underlag till e-handlarnas bokföring. Vi får en del frågor kring hur dessa ska bokföras och vi har därför skapat denna guide som förklarar hur detta enklast genomförs.

Vi börjar med att reda ut de två olika bokföringsmetoderna, kontantmetoden och faktureringsmetoden. Om räkenskaperna inte avslutas med en årsredovisning och om nettoomsättningen normalt uppgår till högst 3 miljoner kronor får bokföring ske enligt kontantmetoden. Man brukar säga att kontantmetoden är något enklare att sätta sig in i och använda, men blir större och omsätter mer än 3 miljoner per år är man skyldig att bokföra enligt faktureringsmetoden.

Avräkningsexempel där man sålt fakturor till Billmate, det vill säga använt sig av Factoring/fakturaköp.

bildbokforing

Kontant- eller faktureringsmetoden?
Ovan ser ni ett exempel på hur en avräkning från Billmate kan se ut. Vi kommer nu att titta närmare på de olika bokföringsmetoderna, och applicera dem direkt på avräkningsexemplet för att ge er en så enkel och tydlig förklaring som möjligt.

Bokföring enligt Kontantmetoden
Kontantmetoden innebär att man bokför inkomster och utgifter endast när en in- eller utbetalning inträffar. Denna metod är vanligt förekommande hos enskilda näringsidkare och övriga bolag där årsomsättningen inte överstiger 3 miljoner SEK.

Vi tittar på avräkningsexemplet ovan. Notera att detta endast är ett exempel på hur ni kan välja att lägga upp det. Ni väljer själva om ni vill specificera kostnadskontona enligt nedan eller om ni vill summera samtliga kostnader kopplade till factoring på 6064.

tabell1

Bokföring enligt faktureringsmetoden
Som tidigare nämnts är faktureringsmetoden obligatorisk för bolag som omsätter mer än 3 miljoner SEK.  Denna metod används vid löpande bokföring där en kostnad bokförs direkt när den uppstår, d.v.s. i regel med att en faktura mottages. Den främsta skillnaden mellan de olika bokföringsmetoderna är just att man med faktureringsmetoden bokför alla fakturor direkt. Många anser att denna metod ger en mer korrekt bild av verkligheten och underlättar bokföringen eftersom varje faktura kan kopplas direkt till en bokföringspost.

Välj själva hur ni vill använda kontoplanen. Förslagsvis använder du konto 1510/1511 Kundfordringar eller 1512 Belånade kundfordringar (Factoring).

I samband med att varorna levereras och ni aktiverar fakturorna skapas er intäkt och ni bör föra in det i er reskontra.

tabell2

När ni mottager betalning för era fakturor drar Billmate av kostnaden för sina avgifter. Resterande betalas ut till ert bankkonto.

tabell3

Vi hoppas att denna guide gav dig förståelse för våra avräkningar och hur du bokför dem enligt de olika metoderna. Då vår ambition är att göra er bokföring så enkel som möjligt tar vi mer än gärna emot feedback och förbättringsförslag och det lämnar ni enklast här.

Du kan även kontakta vår kundtjänst på info@billmate.se

Mattias Hultberg tillträder som ny VD för Billmate

Billmate AB, som erbjuder marknadens mest flexibla betalningssystem för e-handel, tillsätter Mattias Hultberg som ny VD från och med 1 juli 2016. Invoice Finance bildade dotterbolaget Billmate 2012, och med Johan Lindberg som VD har bolaget upplevt en framgångsrik utveckling och etablering på den svenska e-handelsmarknaden. Bolaget växte med 126 % förra året. När Billmate nu ska ta nästa stora kliv lämnar han över stafettpinnen till Mattias. Samtidigt kommer Johan att sitta kvar i styrelsen och fortsätta som VD för moderbolaget Invoice Finance.

–          Billmate har den senaste tiden påbörjat större satsningar, och kommit till en punkt som kräver fullt fokus från VD:n. Vi tar emot allt fler förfrågningar från större kunder och har ett växande partnernätverk som vi ska se till att förvalta välMattias är en erfaren och framför allt driven ledare och jag är säker på att Billmate med honom som VD kommer fortsätta skapa grymma lösningar för e-handlare och gå mot att bli marknadens främsta betalleverantör, säger Johan Lindberg.

Mattias Hultberg har mer än 20 års erfarenhet av försäljning och har under de senaste sex åren drivit ett internationellt e-handelsföretag där han fått djup förståelse för de utmaningar e-handlare dagligen ställs inför. Hans erfarenhet kommer att vara en viktig resurs för Billmate i arbetet att fortsätta utveckla lösningar som underlättar och förbättrar för e-handlare att ta betalt online.

–          Jag ser verkligen fram emot att få börja på Billmate. Det är ett ungt och snabbväxande företag med en uttalad pionjäranda – dessutom är Billmate i en spännande fas och jag ser stor potential till stark tillväxt. Vi har en unik position med marknadens mest flexibla betallösning och den ska vi vidareutveckla. Billmate ska vara mer än en leverantör, vi ska vara en ledande partner som ständigt skapar bättre förutsättningar för våra kunder – det skapas genom nära samarbete och en lyhördhet mot marknaden. Här kommer min tidigare erfarenhet inom försäljning och framför allt e-handel att vara vägledande. Jag ser fram emot att, tillsammans med ett professionellt och drivet team, accelerera bolagets framgång de kommande åren, säger Mattias Hultberg.


För mer information, vänligen kontakta:
Maria Busck, kommunikationsansvarig Billmate AB
maria.busck@developer.billmate.se
040-30 35 00

 

Om Billmate
Billmate AB bildades 2012 i Malmö som ett dotterbolag till finansföretaget Invoice Finance AB. Tillsammans med moderbolaget, samt teknikföretaget Combain Mobile AB, har vi utvecklat e-handelsmarknadens mest flexibla och kostnadseffektiva betallösning – Billmate. Billmates betallösning möjliggör för e-handlare att ta betalt med faktura, delbetalning, kort och bankbetalning. Sedan lanseringen 2013 har Billmate hunnit bli en oerhört uppskattad och populär betalpartner till många svenska webbutiker. Billmate har betalmoduler till alla större OpenSource-plattformar, samt flertalet slutna plattformar där antalet ökar hela tiden.

Billmate söker teknisk supportmedarbetare / testare

Billmate är nu inne i en stark tillväxtfas och för att möta våra kunder och ge dem en oförglömlig upplevelse i varje kontakt utökar vi nu vårt team med en teknisk supportmedarbetare / testare som brinner för personlig service.

Vi söker en driven, ansvarstagande och idérik person som kan tänka utanför boxen och hjälpa oss att vidareutveckla marknadens absolut bästa betaltjänst för den nordiska e-handeln. 

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för att utveckla och driva implementering av nya kunders betallösningar. Du följer upp de senaste trenderna och förändringarna från de främsta internationella betalaktörerna. Du kommer tillsammans med ledningen att ansvara för branschens mest effektiva integreringar. Tillsammans med ledningen tar du fram idéer och förslag om hur vi kan skapa den bästa integrationsupplevelsen för våra kunder.

Vi agerar som ett litet företag vilket innebär att även de strategiska rollerna medför en stor del operativt arbete. Var beredd på att få utföra allt från enklare uppgifter till mer krävande och långsiktiga projekt.

Vi söker dig som har dokumenterad och aktuell arbetserfarenhet av kundkontakt och e-handel. Du skall ha god insikt och förståelse för digitala verktyg och plattformar. Du är strukturerad, resultatfokuserad och alltid intresserad av att finna nya lösningar för att förbättra kundupplevelsen.

Rollbeskrivning:
– Ansvar för testning av API:er, moduler, uppdateringar, interna system och våra betallösningar i kunders butiker.
– Övergripande ansvar för teknisk support till kunder och partners
– Vidareutveckling av tekniska lösningar och nära kontakt med våra utvecklare
– Skapa merförsäljning genom rådgivning till nya och befintliga kunder
– Rapportering direkt till ledning

Vi ser gärna att du har:
– Tidigare erfarenheter inom testning
– Kunskaper i Magento, WooCommerce, WordPress, OpenCart & PrestaShop
– Gedigna kunskaper inom PHP, Linux och Microsoft
– Erfarenhet av att arbeta med API:er (JSON / REST)
– Stor förståelse för att möta deadlines
– God kommunikationsvana – både skriftligt och per telefon
– Goda dokumentationvanor
– Du älskar utmaningar och är lösningsorienterad 
– Tidigare erfarenhet inom e-handel 
– Vana av daglig kundkontakt
– Kunskaper i HTML och CSS är önskvärt

Ansökan sker på följande webbplats, http://www.developer.billmate.se/jobba-hos-billmate 

Välkommen med din ansökan!