Submit

Varje månad väljer vi att lyfta fram en webbutik som använder vår betallösning Billmate för sin e-handel. Denna månad får vi bekanta oss med Chromefälgar AB, som säljer däck och fälgar på nätet.

Chromefalgar.se  startades för ungefär ett år sedan av entreprenören Jimmy Björck och IT-konsulten Goran Dzalto. Företaget hade sålt däck och fälgar i butik under tio års tid, och kände att de ville komplettera med försäljning på nätet och på så sätt kunna vara tillgängliga för sina kunder dygnet runt.

Sedan 2005, då Chromefälgar AB bildades, har de upplevt en stadig tillväxt på cirka 25 procent varje år. Under de senaste sex åren har de ökat sin omsättning från 1,5 miljoner till närmare 30 miljoner SEK.

–          Även webbutiken växer oerhört snabbt, och vi utökar sortimentet hela tiden och förbättras för varje vecka. När det gäller e-handel tror jag aldrig att man blir helt färdig, utan utvecklas hela tiden inom olika områden, berättar Jimmy.

Snabba leveranser
Chromefälgar har ingen egen tillverkning, utan importerar från ett flertal etablerade nationella och internationella tillverkare och grossister. Idag är däck och fälgar till Europeiska bilar såsom Volvo, Audi och Porsche några av bästsäljarna.

De är verksamma på en tuff marknad med små marginaler, men lyckas sticka ut bland konkurrenter genom att tillhandahålla en trevlig och kunnig personalstyrka som gör det lilla extra för att tillgodose kunders önskemål och behov. Bland annat har de som policy att alltid ringa upp samtliga missade samtal som butiken mottager, något som kunderna verkligen uppskattar och som blivit ett vinnande koncept för verksamheten. Förutom fenomenal service kan Chromefälgar även erbjuda ett större och bredare sortiment och snabbare leveranser än många andra på marknaden.

Butikens främsta målgrupp är bilintresserade personer som ser sin bil som något mer än bara ett transportmedel. De vanligast förekommande kunderna är pojkar och män som söker säkra och snygga produkter till sina bilar, till konkurrenskraftiga priser.

–          Vi på Chromefälgar strävar efter att alltid ha nöjda och återkommande kunder. En viktig del i det är att personalen har stor expertis inom yrket, och visar stor kunskap i dialogen med kunderna så de känner sig trygga med oss, säger Jimmy.

Billmates betallösning
Chromefälgar använder sig av e-handelsplattformen OpenCart, och erbjuder sedan ungefär ett halvår tillbaka sina kunder säker och smidig betalning med Billmate Faktura och Delbetalning. De kom i kontakt med Billmate genom sin revisor David på Softlynx Revision AB, och fick snabbt bekräftat att Billmate var en väldigt flexibel betallösning som passar bra för deras verksamhet.

–          Vi är oerhört nöjda med vårt val av betalpartner. Vi bollar mycket idéer tillsammans för att se till att det fungerar så bra som möjligt för alla partner, berättar Jimmy.

Avslutningsvis vill Jimmy på Chromefälgar dela med sig av ett tips till alla som ska eller funderar på att starta en webbutik.

–          Vad väntar ni på? Framtiden ligger på webben! Kom bara ihåg att det är viktigt att ha ett bra lagersystem i botten. Lycka till!

 

Vill du veta mer om Chromefälgar AB och deras utbud? Besök då webbutikenhär!