Submit

Ny Teknik och Red Herring har båda i veckan delat ut sina priser till de hetaste teknikbolagen i Sverige respektive Europa. Billmates delägare och samarbetspartner Combain Mobile AB har i år tagit hem platser på båda listorna.

Combain Mobile AB grundades 2009 för att skapa innovativa positioneringslösningar för alla mobila enheter. Eftersom GPS är otillräckligt för mobil positionering på grund av lång tid till första fix, hög strömförbrukning och ingen täckning inomhus, har Combain utvecklat ett positioneringssystem som baseras på Cell-ID och wifi. Denna positioneringslösning kan användas i ett antal olika enheter och tillämpningar, som då alltid ger en position även inomhus och fristående offline.

Under denna vecka har både Ny Teknik och Red Herring delat ut sina priser till de hetaste teknikbolagen i Sverige respektive Europa och i  år finns Combain Mobile med på båda listorna. Ny Teknik och Affärsvärlden har för åttonde året i rad utsett Sveriges 33 hetaste och mest lovande unga teknikbolag. Kriterierna för att få komma med på 33-Listan är att företaget har funnits i max sju år och att det är baserat på en teknisk innovation med internationell potential. Ett annat viktigt kriterium är att företaget vill förändra spelreglerna i sin bransch. Det kan även handla om att skapa en helt ny marknad. Red Herrings top 100 lista är en prestigefull lista som prisar de ledande 100 teknikföretagen i Europa, och har funnits i snart 20 år. Red Herring gör en 3-stegsanalys av alla nominerade företag där man bedömer företagen på över 20 kriterier. Däribland Level of specialty, Social contribution, Market maturity, Growth rate och Technological advantage.

 – Vi på Combain Mobile AB är väldigt glada och tacksamma för dessa utmärkelser, och det motiverar oss att arbeta ännu hårdare med att få ut nya tekniska lösningar som underlättar vardagen för företagare runt om i världen, säger Björn Lindquist, VD på Combain Mobile AB.

 

Läs mer om Combain Mobile AB här!