Vi på Billmate är mycket stolta och glada över att Malmöbaserade By Frida Em har valt oss som betalpartner.

Året är 2014 och Frida Martinssons mamma har gått bort. En mammas kärlek är gränslös och nu finns inte Fridas mamma mer. En bottenlös sorg infinner sig. Ur sorgen börjar Frida att skapa.
— Jag hade gjort ett bodybelt och jag kände mig så otroligt stark, fylld av power.
Här föds idén om att skapa en design som en hyllning till hennes mamma där styrkan och urkraften är central, men även att skapa kreationer av material som cykelslangar och reklamerade väskor från John Henric. Allt är handgjort och hon skapar allt från armband, bälten och body belts, men även haute couture. Hållbar design, inifrån och ut.

Vann en Kristall i Fridas design

Det har hänt mycket för Frida Martinsson på kort tid. Strax innan julen 2017 satt hon i Musikhjälpens bur och skapade en klänning som hon sedan auktionerade ut. Hon satt i ett dygn och slutförde kreationen, men ett plagg tar betydligt längre tid än så att skapa.
— Just den klänningen hade jag arbetat med i en och en halv månad och jag gjorde egentligen bara slutfinishen av den i buren.
Responsen på hennes design var överväldigande positiv.
— Christer Björkman satt i buren när den färdigställdes och han sa att ”alla artister i Melodifestivalen borde använda sig av dina kläder”. Hennes plagg har inte fått stå på scen i Melodifestivalen än, men de har synts i minst lika prestigefyllda sammanhang.
— För mig personligen var det otroligt när gänget bakom komediserien ”Full Patte” tog emot en Kristall i min design. Det var lika stort för dem som för mig!
Andra personer som burit hennes kläder är radio- och tv-profilen Aranxta Alvarez och Martina Bonnier.  Man kan även se Little Jinder bära hennes design i videon Heartbreaker.

Vill fokusera på sin kreativitet

Då Frida vill fokusera på sin kreativa verksamhet har hon valt Billmate som betallösning i hennes nätbutik.
— För mig är det otroligt viktigt att omge mig av människor som är proffsiga och kan sin sak, därför har jag valt att jobba med Billmate. Här får jag en personlig service och alla jag har träffat har tagit väl hand om mig.

Just nu är Frida aktuell med en utställning i Trelleborg där besökare får en unik möjlighet att se hennes kreationer på nära håll. Utställningen pågår till den 26 augusti.

Vill du veta mer om By Frida Em? Följ henne på Facebook och InstagramFotot i artikeln är taget av Charlotte T Strömwall.