Submit

Månadens webbutik är Dunbutiken.se som är Sveriges största specialist på duntäcken, dunkuddar och sängkläder. De säljer både i fysisk butik och på nätet, där de valt att använda WooCommerce e-handelsplugin till WordPress.

Dunbutiken är resultatet av en oförglömlig övernattning på ett gotländskt boutiquehotell för många år sedan. Det var en fluffig och mysig upplevelse som de flesta endast unnar sig på riktigt bra hotell. Där och då växte en idé fram hos Jakob Dehnisch och 2013 lanserades webbutiken Dunbutiken.se.

– Genom Dunbutiken vill vi ge våra kunder möjligheten att uppleva samma hotellkänsla i sina egna hem, berättar Jakob.

Jakob och hans kollega Zackarias började initialt sälja på nätet, då det var mer praktiskt med kort uppstartstid, stor räckvidd, hög tillgänglighet, samt billigt och enkelt att underhålla. I maj 2015 valde de att komplettera med en fysisk butik, och har märkt att många kunder kommer dit och handlar efter att de läst om produkterna på nätet. Butiken används även för lagerhållning, kontor och showroom.

Specialister på duntäcken, dunkuddar och sängkläder
Hos Dunbutiken hittar man främst duntäcken, dunkuddar och sängkläder samt vissa kringprodukter såsom sängöverkast och prydnadskuddar. De erbjuder samma sortiment och priser i den fysiska butiken som i webbutiken då det för dem är en självklarhet att samma villkor ska gälla oavsett vilken kanal kunden än väljer. De vill vara specialister på sina kärnprodukter och strävar därför inte efter att erbjuda det bredaste sortimentet på marknaden.

– Vi har konkurrenter både lokalt och på nätet. Vår stora fördel är att vi är specialister på det vi säljer. Det kan man inte vara om man erbjuder ett tjugo gånger bredare sortiment, vilket våra kunder märker och uppskattar, säger Zackarias.

Dunbutiken vänder sig till konsumenter som uppskattar kvalitet och design. För att marknadföra sina produkter använder de sig främst av Google Adwords, print och social media såsom bloggar, Facebook och Instagram.

Webbshop med WooCommerce och Billmates betallösning
Dunbutiken.se drivs med WooCommerce, som är ett e-handelsplugin till WordPress. I valet av betallösning kontaktade de och utvärderade flera leverantörer och bestämde sig för Billmate.

– Efter förtroendeingivande kontakt föll valet av betalpartner på Billmate. Genom Billmates betalplugin till WordPress möjliggör vi för våra kunder att välja faktura och delbetalning i kassan. Ordrarna landar då direkt i klientportalen Billmate Online och när vi skickat ut beställningarna kan vi aktivera kundernas fakturor med ett enda klick, berättar Jakob.

Funderar du på att starta en webbutik? Dunbutiken.se ar med sig av några värdefulla e-handelstips.

1. Tänk stort och långsiktigt från start!
2. Tänk omni-kanal: skaffa både fysisk butik och webbutik och erbjud samma sortiment till samma priser i alla dina försäljningskanaler.
3. Lägg tid på att hitta rätt plattformar och stödverktyg
4. Automatisera så långt det är möjligt och rimligt
5. Hitta pålitliga samarbetspartners
6. Väx försiktigt och kontrollerat
7. Hitta er tydliga edge mot konkurrenter
8. Identifiera verksamhetskritiska områden och våga investera i dem