Submit

Billmate och inlösenavtal

Billmate erbjuder betaltjänster för all typ av handel och våra ledord är smart och enkelt. Vi erbjuder de flesta betalsätten som finns tillgängliga på marknaden, bland annat kortbetalningar.

För att använda sig av kortbetalningar i någon slags försäljningskanal behöver du ett avtal med en inlösare (inlösenavtal). Vi arbetar idag med inlösaren Elavon då det är en av världens största inlösare med bra rykte och hastighet på sina processer som passar både oss och våra kunder.

Vi har även stöd för andra inlösare så om ni redan har ett aktivt avtal eller vill använda en annan inlösare får ni gärna kontakta oss så vi kan hjälpa er!

Ny förenklad process

Vi har nu förenklat processen för er som vill ha ett inlösenavtal genom Elavon. Genom att förkorta processen har vi nu gjort det möjligt för er att börja ta betalt snabbare än vad det va tidigare. Vi har nu lanserat en guide på vår hemsida där ni kan läsa om inlösare och inlösenavtal samt lagt till ett formulär där ni skickar uppgifterna direkt till Elavon som sedan granskar dem och skickar ut ett avtal till er när ni har blivit godkända.

Nedan hittar ni mer information om inlösare och inlösenavtal!

Vad är ett inlösenavtal?

Ett inlösenavtal är ett avtal mellan ett företag som på något sätt ska ta emot kortbetalningar och en inlösare som ser över transaktionen mellan företaget och personen som betalar med sitt kort. Inlösaren ser till att transaktionen mellan kortet och bankkontot sker på ett säkert sätt.

Vad ska man tänka på när man väljer en inlösare?

Det viktigaste är att kolla över hur avgifterna och villkoren ser ut på avtalet. Transaktionsavgiften är mycket viktigt att se över då det är en avgift som dras varje gång något betalar med ett kort.

Transaktionsavgiften kan förklaras såhär:

En person väljer att handlar för 2000 kr med kort i din fysiska butik eller online. Inlösaren du använder har en transaktionsavgift på 1,50%, det betyder att du betalar din inlösare 1,50% av hela köpbeloppet (30kr) och du får in resterande på ditt konto (1970kr).

30kr av 2000kr låten inte mycket för en transaktion men om man har många kortbetalningar varje dag och slår ut detta årligen så kan det väldigt snabbt bli en stor kostnad för ett företag och därför är det viktigt att välja en inlösare som har en transaktionsavgift som passar ens företags ekonomi.

Elavons procentsatser kan ni hitta här.

Kan man byta inlösenavtal?

Absolut, men detta är ett avtal och därför måste man alltid uppfylla  sin del av avtalat så att man inte helt plötsligt har två avtal som båda ska ha en transaktionsavgift. Ibland kan det dock vara lönsamt att köpa ut sig från avtalet under avtalstiden om den nya inlösaren har bättre villkor som kommer gynna företagets ekonomi.

Kan alla företag få inlösenavtal?

Nej, då inlösare går under penningtvättslagen så krävs det noggranna uppgifter om företagets ekonomi. Om företaget inte är ekonomiskt stabilt eller om det finns några juridiska oklarheter så har inlösaren rätt att avslå ansökan. Vissa inlösare har också valt att inte samarbeta med företag som säljer särskilda varor, vilket dem har rätt till.

När kan man börja ta emot kortbetalningar?

Processen brukar ta mindre än två veckor sedan vi uppdaterade vår process men det beror på hur snabbt inlösaren godkänner er och hur uppgifterna ser ut. Ni behöver bara fylla i formuläret som vi lanserat här och när ni skickat formuläret så skickas detta direkt till Elavon som skickar ut ett avtal till er där ni signerat digitalt. Detta är hela processen och tiden beror på hur snabbt ni blir godkända av Elavon.

Processen är också förklarad i vår infographic överst på sidan.

Om ni skulle ha frågor om inlösenavtal eller inlösenavtal i samband med våra tjänster så får ni gärna kontakta oss så hjälper vi er direkt.