Submit

Hur lång tid tar det att åka till Mars? Vad är fotosyntes? Snabba Cash. Dessa är bara några av de mest trendande sökningarna i Sverige i år.

Varje år släpper Google sin ”året med sök” som är en sammanställning av de mest trendigaste söken som gjorts under årets gång.

År 2020 fanns det många sökningar som berörde covid-19, men hur ser det egentligen ut i år? Vi har sammanfattningen här för dig!

 

Först: Vad är Google Trends?

Google trends är ett gratisverktyg från Google där man med olika söktermer får fram när detta ord eller namn har varit av mest intresse.

Ett exempel vi har gjort är att söka på Billmate AB. Här kan du se att intresset för oss har varit mest under december 2020 samt september och november 2021.

Hur ser trenden ut 2021?

Rapporten har blivit uppdelat i olika kategorier för att få en lättare översikt över vad som trendat. 

Kategorierna i år är: Hur, Var, Nyheter & Händelser, Sport, Underhållning och Årets mest trendande sökningar 2021. 

Åter igen ser vi en trend på covid-19 relaterade sökningar. Bland annat; Vad är RS-virus, hur många har vaccinerats i Sverige och Hur länge har man antikroppar.

Däremot har årets sökningar varit väldigt blandade. Vi hittar frågor som Vad kan man göra när man har tråkigt? Till tv-serien Squid Game och webspelet Popcat på listan.

För full lista – klicka in på Google trends

Vi förstår värdet i att erbjuda en så skräddarsydd och trygg betallösning som passar alla! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag? Då är ni välkomna att kontakta oss på 040-30 35 00 eller info@billmate.se