Sedan begynnelsen har Billmate fokuserat på att kunna erbjuda e-handlare betallösningar för både B2B och B2C där faktura, kort- och direktbetalning ingår. Nu presenterar man stolt ett samarbete med danska varuhuskedjan Harald Nyborg som lanserar separat e-handel för sina företagskunder.

– B2B-betallösningar för e-handel blir allt viktigare. Att även kunna sälja till företag skapar nya spännande möjligheter vilket fler och fler e-handlare börjar inse. Billmates betallösning är för alla e-handlare som vill öka sin försäljning genom att även attrahera företag i sin e-butik. B2C och B2B försäljning kombineras på ett smidigt och enkelt sätt och vi har en stor fördel eftersom vi under många års tid har jobbat med B2B-fakturering och kreditbedömningar av företag. Billmates flexibla och innovativa betallösning anpassas efter e-handlarens behov. Detta har varit instrumentalt från utvecklingsstadiet och nu ser vi en ökad efterfrågan från större e-handlare. Vi är otroligt glada över att få vara en del i våra kunders tillväxt. Att en aktör med så starkt varumärke som Harald Nyborg valt att samarbeta med oss är såklart något vi på Billmate är oerhört stolta över, säger Johan Lindberg CEO Billmate AB.

Harald Nyborg grundades i Danmark redan 1904 och har idag 45 butiker, varav 13 etablerade i Sverige. För att nå ut till fler, samt erbjuda en högre servicenivå till kunderna beslutade man 2013 att komplettera med en e-handel. E-handelssajten har fram till nu varit optimerad för konsumenter då detta är huvudmålgrupp för Harald Nyborg. En allt större efterfrågan från företagskunder bidrog till att Harald Nyborg valde att dela upp sin e-handel i två, med en sajt optimerad för B2C och en annan för B2B. Den nya företagssidan får företagspaket, priser exklusive moms samt en kassa som är optimerad för företag.

I samband med differentieringen av e-handeln sökte man en ny betalpartner till företagssidan som kunde tillgodose de funktioner som B2B e-handeln kräver, där en fungerade fakturalösning var högt prioriterat. Efter att Harald Nyborg utvärderat flera lösningar föll valet av betalpartner på Billmate.

–          Harald Nyborg var i behov av en betalleverantör som kunde erbjuda flexibilitet, med en företagsanpassad scoring-modell och pappersfakturor till våra företagskunder. Billmate har tydligt visat att de kan tillgodose dessa behov och därav föll valet av betalpartner för vår nylanserade företagssida på Billmate. Genom samarbetet får vi nu möjlighet att fånga upp fler företagskunder som vill handla av oss, säger Andree Reutergard, e-handelschef på Harald Nyborg.


För mer information, vänligen kontakta:
Johan Lindberg, CEO Billmate AB
johan.lindberg@www.billmate.se
040-30 35 00

 

Om Billmate AB
Billmate AB bildades 2012 i Malmö som ett dotterbolag till finansföretaget Invoice Finance AB. Tillsammans med moderbolaget, samt teknikföretaget Combain Mobile AB, har vi utvecklat e-handelsmarknadens mest flexibla och kostnadseffektiva betallösning – Billmate. Billmates betallösning möjliggör för e-handlare att ta betalt med faktura, delbetalning, kort och bankbetalning. Sedan lanseringen 2013 har Billmate hunnit bli en oerhört uppskattad och populär betalpartner till många svenska webbutiker. Billmate har betalmoduler till alla större OpenSource-plattformar, samt flertalet slutna plattformar där antalet ökar hela tiden.

Om Harald Nyborg
Harald Nyborg hette en duktig dansk handelsman när förra seklet var ungt. 1904 fick han tillstånd till att vara köpman “utan rätt till brännvinshandel” och öppnade sitt första varuhus. Harald var dessutom en inbiten jägare och sportfiskare. Det lärde honom två saker – noggrannhet med kvalitet och material och envishet när det gällde jakten på de absolut lägsta inköpspriserna. Idag finns 42 varuhus varav 13 i Sverige. Natt och dag jagar vi envist jorden runt och spårar upp de absolut bästa inköpspriserna på allt från verktyg, färg, elartiklar, trädgårdsmöbler, hemelektronik och mycket mer.