Submit

Är du i behov av ett inlösenavtal?

Ingen fara, vi hjälper dig!

När behöver du ett inlösenavtal?

När du tar betalt med kort i både butik och online så behöver du ett så kallat inlösenavtal. Avtalet ser till att transaktionen mellan en kortbetalning och ditt bankkonto fungerar. Det kallas för inlösenavtal då företagen som förser dessa tjänster är inlösare.

När man väljer sin inlösare ska man tänka på att den stöder de betalsätt och kanaler som man ska använda och även kolla över avgifterna och utbetalningstiderna. Vi har valt att samarbeta med inlösaren Elavon då det är en av världens största inlösare och för att det är den inlösaren som passar oss och våra kunder bäst om man kollar på avgifter och utbetalningstider.

Vad är en transaktionsavgift?

Transaktionsavgiften är oftast en procentdel som tas från varje kortbetalning. Det är ofta transaktionsavgiften som skiljer mellan alla inlösare och något man bör se över då det finns mycket pengar att spara genom att välja den som passar bäst. Man kan enkelt förklara en transaktionsavgift såhär:

En kund handlar för 1000 kr i din butik och betalar med kort. Din inlösare har en transaktionsavgift på 0,75%, då betalar du 7,5 kr till din inlösare som en transaktionsavgift och du får in 992,5 kr på ditt konto. 

Transaktionsavgiften är ett satt avgift och det är inte lagligt att ta ut extra avgifter från kunden för att täcka transaktionsavgiften, men man får lov att neka kortköp under vissa belopp.

Klicka på bilden för att se Elavons procentsatser.

Vilken inlösare ska jag ha?

Om du redan har ett inlösenavtal idag så fungerar vår betalväxel mot de flesta inlösarna och det är enkelt att koppla om.

Som tidigare nämnt så samarbetar vi med Elavon då det är en av världens största inlösare som passar oss och våra kunder bäst. Elavon har också ett bra rykte samt är snabba och pålitliga. Lär mer på deras hemsida här.

Får alla inlösenavtal?

Nej, det beror ofta på att firman inte är tillräckligt stabil ekonomiskt eller att det finns juridiska oklarheter kring firman. En del inlösare arbetar också inte med vissa typer av verksamheter. Detta är inlösarnas regler som vi inte kan påverka.

När kan jag börja ta betalt?

Processen brukar ta mindre än två veckor men det beror på hur snabbt inlösaren godkänner er och hur uppgifterna ser ut. Ni fyller i formuläret som ni hittar här eller på knappen nedan. Om alla uppgifter stämmer skickas detta direkt till Elavon som sedan skickar ut ett avtal till er som ni signerar digitalt. Detta är hela processen och tiden beror på hur snabbt ni blir godkända av inlösaren.

Ansökningsformulär

Måste man fylla i alla uppgifter i formuläret?

Då inlösen går under penningtvättlagen i Sverige så kräver staten dessa uppgifter för att ni ska kunna ta betalt. Detta är en skriven lag som inte en inlösare eller vi på Billmate kan påverka. Vi har gjort vårt formulär mycket enkelt att fylla i och uppgifterna hanteras enligt lag och vår integritetspolicy.

Om ni skulle ha några frågor gällande inlösenavtal eller formuläret så får ni gärna ta kontakt med oss så hjälper vi er med processen:

040- 30 35 00

info@billmate.se