Submit
jem & fix hade letat länge efter en enkel och flexibel fakturalösning för butik som inte krävde merkostnader i samband med fakturahanteringen. I våras hittade de Billmate Enkel Faktura som används idag för både privat- och företagskunder i butikerna.

jem & fix är en lågprisbyggmarknad som startade i Danmark 1988. I dagsläget har kedjan 158 butiker, varav 45 på Sveriges mindre orter som t.ex. Vetlanda, Värnamo och Mjölby. Sortimentet riktar sig främst till privatkunder, men cirka fem procent av kunderna är så kallade företagskunder.

Fakturabetalning i butik

Fredrik Hennings, Sverigechef på jem & fix, berättar om hur tankarna kring en fakturalösning i butik började när kunder uttryckte en önskan om att kunna betala med faktura i butik.

Att kunna erbjuda sina kunder fler betalningsmöjligheter är viktigt för jem & fix då de vill hålla en hög servicenivå. Fakturabetalning öppnar dessutom upp för fler köp både hos deras privat- och företagskunder.

Företaget hade en del önskemål när de letade efter en passande fakturalösning. De ville undvika de merkostnader som ofta uppstår i samband med hantering av fakturabetalning. Dessutom ville de inte bygga några nya system eller anställa mer personal för att sköta administrationen. Fakturakredit innebär dessutom en kreditrisk, som de kände att de ville slippa.

–När vi kom i kontakt med Billmate insåg vi snabbt att deras lösning Billmate Enkel Faktura uppfyllde alla våra behov. Lösningen möjliggör fakturabetalning utan att behöva öppna upp ett konto eller gå med i någon form av kundklubb. Små företag kan dessutom handla hos oss på faktura utan behöva fullmakt, berättar Fredrik.

Idag har jem & fix rullat ut Billmate Enkel Faktura i alla 45 butikerna i Sverige. De är nöjda med enkelheten och smidigheten i lösningen och har sett en positiv utveckling sedan starten. Att dessutom slippa kreditrisken vid fakturabetalning gör att företaget kan fokusera på sin kärnverksamhet; att sälja varor och serva sina kunder.

Framtidens betallösningar

Johan Lindberg, vd på Billmate, förklarar hur han ser på framtidens betallösningar inom handeln.

–Det ska vara lika enkelt att betala i butik som det är på nätet. Att ligga steget före och kunna erbjuda betallösningar för handeln oavsett var den sker är viktigt för oss på Billmate. Det är därför vi har tagit enkelheten och tekniken från våra betallösningar för e-handel för att kunna skapa lika smidiga lösningar även för fysiska butiker.

Dagens betallösningar för butik är ofta begränsade till kort- och kontantbetalning. Här har e-handeln kommit mycket längre i form av enkelhet och valmöjligheter.

Att möjliggöra fakturabetalning i butik är inte alltid det lättaste. Det är därför Billmate har utvecklat en fakturalösning som verkligen är flexibel och enkel att integrera med olika systemplattformar. Vi kallar denna lösning Billmate Enkel Faktura, just för att den upplevs som väldigt enkel för alla inblandade.

De företag som använder sig av Billmate Enkel Faktura kan fokusera på försäljning och kundkontakt eftersom själva köpet går väldigt snabbt. 

Den tekniska lösningen har ett öppet API och integreras lätt med både kassa- och ekonomisystem. Detta minskar den dagliga administrationen och håller antalet anställda på en rimlig nivå. Kunderna kan sedan i lugn och ro betala sina fakturor på det sättet de önskar och när det passar dem, vilket är väldigt uppskattat.

Och är du intresserad av att veta mer om hur du kan skaffa Billmate Enkel Faktura i din butik, kontakta oss gärna. Vi finns här för dig!