Vi välkomnar vår nya CFO Mattias Guldstrand, som blev en del av Billmate-teamet vid årsskiftet! Han har även intagit rollen som ekonomichef på vårt moderbolag Invoice Finance AB och har cirka 9 års yrkeserfarenhet inom redovisning och ekonomi. 

Mattias karriär startade på Malmö Opera som controller efter några års studier. Därefter har han arbetat på John Deere och Deloitte med redovisning och nu senast var han bolagsansvarig på Aspiro. Vi är säkra på att hans vassa kunskaper och erfarenheter inom området kommer att gynna vår organisation och vi har ställt lite frågor till honom om hans nya tjänst.

Välkommen till Billmate Mattias! Vad kommer din roll att vara?

– Tack! Som CFO är min prioritet att styra upp processflödena, säkerställa att siffror och redovisning är i ordning samt att rapportering till styrelse och ägare fungerar.

Vad känner du främst att du kan tillföra?

– Jag är en lättsam person som föredrar konstruktiv kritik framför positiv feedback för det ger större möjligheter att utvecklas som person. Jag arbetar på ett strukturerat sätt och har den kompetens som krävs för den här rollen. Från tidigare arbetsplatser har jag erfarenhet av att starta upp kontor och bolag samt samarbeta med kunder i andra länder som Norge, Danmark och Polen.

Hur ser du på organisationens framtid?

– Det är viktigt att vi fortsätter öka våra kunders förståelse av vad vi faktiskt gör för dem. Vår uppgift är bland annat att frigöra deras tid så att de kan fokusera på sin verksamhet och därigenom öka sin lönsamhet och växa. Längre fram hoppas jag att vi kan finnas tillgängliga i flera länder samt se över om det finns möjlighet att öka produktsortiment och verksamhet.

Hur tillbringar vår CFO sin fritid då?

– Den största tiden tillbringas med min sambo och vår nyfödda son. När jag har tid över tar jag gärna en golfrunda, åker skidor på vintern eller går på en MFF match. Jag har alltid tyckt om att resa och en drömresa längre fram är en resa till Nepal med familjen.

Tack för pratstunden Mattias och varmt välkommen till Billmate!