Varje månad väljer vi på Bilmate att lyfta fram en webbutik som använder sig av vår betallösning. Denna månad har vi valt att berätta om Cuteness.se, som startades för att sprida positiv energi genom söta, roliga och upplyftande produkter.

Webbutiken Cuteness.se startades 2014 av My Persson, med en ambition att sprida positivitet  i ett samhälle som genom media ofta matas med det motsatta.  Sortimentet i butiken består därför av prylar som är söta, roliga och upplyftande. Sedan starten har sortimentet blivit både större och bredare och My håller hela tiden utkik efter nya passande produkter att sälja i butiken. Dels vill hon erbjuda produkter som är populära, men även produkter som är unika och inte så lätta att hitta i andra webbutiker.

–          Vi fokuserar på att erbjuda produkter som gör kunden glad, och det händer därför att vi utesluter vissa produkter som finns hos våra konkurrenter. Några av våra bästsäljare just nu är Batman Jumpsuit, Star Wars-lampor och Nessie soppslev, berättar My.

Kunder och marknadsföring
Cuteness.se vänder sig till vuxna, och det är främst män och kvinnor i åldrarna 18-50 som handlar i butiken. De har ett stort kundfokus och jobbar för att alltid vara tillmötesgående och ge kunden en positiv upplevelse genom hela köpprocessen.

Det finns många större och mer etablerade aktörer inom samma bransch, men Cuteness lyckas sticka ut och dra fördel genom unika detaljer och en schysstare prisbild för kunden.  För att marknadsföra butiken använder sig My av sociala medier, SEO och till viss del Google AdWords.

–          Vår största kanal är Facebook, där jag gillar att man kan känna av kundkontakten på ett personligare sätt. Det blir roligare för både oss och kunderna. Vi försöker även finnas med på Google+, Twitter och Pinterest.

Webbutik med Billmate och PrestaShop
My har valt att använda sig av e-handelsplattformen PrestaShop, som är en flexibel OpenSource-lösning där man undviker fasta månadskostnader och får mycket frihet att bygga butiken som man själv vill ha den. När My började titta efter en betalpartner till Cuteness.se fastnade hon direkt för Billmate som fått bra omdömen i olika e-handelsforum på nätet.

–          Billmate passar utmärkt för mig som har en nystartad e-handel, då de varken tar ut någon startavgift eller fasta månadskostnader. Jag är jättenöjd med mitt val! Det var enkelt att komma igång, och deras kundtjänst är alltid jättetrevliga och hjälpsamma, säger My.

Avslutningsvis vill My dela med sig av några tips till dig som ska eller funderar på att starta en egen webbutik.

  1. Gå igenom olika alternativ ordentligt. Det finns till exempel e-handelsplattformar som slukar pengar samtidigt som de ger dig noll frihet. Jag rekommenderar öppen källkod (OpenSource).
  2. Anlita en webbdesigner och utvecklare. De kan hjälpa dig att ta din butik till den nivån du vill ha gällande utseende och funktion.
  3. Mobilanpassa. Tänk på att ha en responsiv (mobilanpassad) design direkt. Det är oerhört viktigt idag då många e-handlar direkt från sin smartphone eller surfplatta.

Mer information om Cuteness och deras produkter hittar du här:https://cuteness.se