webbutik

Varje månad lyfter vi på Billmate fram en webbutik som använder sig av vår betallösning. Denna sommarmånad har vi valt att lyfta fram Flyingeagle.se som säljer MC-kläder och MC-tillbehör på nätet och i fysiska butiker.

Flying Eagle Wear AB bildades 1999 av Ulf och Pia Skarebrand. Idén om en butik som säljer MC-kläder uppkom genom att Ulf drev ett företag som sålde skinn- och modejackor, och märkte då att många MC-åkare köpte skinnvästar och skinnjackor av honom. Detta, i kombination med att han själv har ett stort intresse för Harley Davidson-motorcyklar, bidrog till att han bestämde sig för att öppna en butik som helt inriktar sig på MC-kläder och tillbehör.

Under det första året etablerades butiker i Växjö, Göteborg och Stockholm, och det tog inte lång tid innan fler fysiska butiker dök upp runt om i landet. Försäljningen i butikerna gick riktigt bra och 2006 öppnade de även en webbutik och började sakta men säkert att sälja på nätet. E-handeln kom igång ordentligt först 2010, i samband med att sonen Alexander började jobba på företaget och då finslipade hemsidan och webbutiken tillsammans med duktiga webbdesigners och mediabyråer.

 – Idag är webbutiken en oerhört viktig del i företagets omsättning, berättar Alexander.

Egen design och tillverkning
Flying Eagle vänder sig till alla typer av hojåkare, men även ”bilfolk” och hårdrockare. Förutom en lång rad kända varumärken säljer Flying Eagle även under sitt eget varumärke som nu blivit välkänt i hela Norden. Sortimentet består främst av custom- och touringkläder, men de har även ställ för både sport- och racingåkare. De mest populära produkterna skiljer sig något mellan de fysiska butikerna och webbutiken.

– I våra fysiska butiker är det hjälmar och västar som säljer bäst, och på nätet är det solklart MC-jeans och skinnvästar som ligger i topp, berättar Alexander.

Visionen hos Flying Eagle är att ha Sveriges bästa priser på MC-kläder, MC-tillbehör och allt som hör till säker MC-åkning, såsom hjälmar och personlig skyddsutrustning. Med egen design och tillverkning kan de erbjuda sina produkter till lägre priser, vilket ger en klar konkurrensfördel.

Webbutik med Magento och Billmate
I början av året bytte Flying Eagle e-handelsplattform till Magento, och i samma veva fick de tips om att byta betalpartner till Billmate. De är oerhört nöjda med kombinationen.

– Både Magento och Billmate fungerar väldigt smidigt och enkelt. Om vi jämför Billmate med andra betalleverantörer är de både bättre och har en schysstare prisbild för oss e-handlare, säger Alexander.

Avslutningsvis vill Flying Eagle dela med sig av sina bästa tips till dig som ska eller funderar på att starta en webbutik.

1. Använd en plattform som är smidig och enkel att göra ändringar i.
2. Designa din webbutik så att kunden med så få klick som möjligt kan slutföra sitt köp.
3. Försök att synas så mycket du kan på Google och i sociala medier.
4. Ta kontakt med en mediabyrå om du själv inte har mycket kunskap och erfarenhet av webbdesign.
5. Var noggrann i ditt val av betalpartner. Billmate är den bästa vi stött på sedan vi började med e-handel.

För mer information om Flying Eagle och deras sortiment, besök webbutiken på https://www.flyingeagle.se/