Submit

Varje månad väljer vi på Billmate att lyfta fram en webbutik som använder sig av vår betallösning. Denna månad får vi lära känna Handelshuset Källan, som säljer egentillverkade hudvårds- och hushållsprodukter.

Handelshuset Källan är ett familjeföretag som sedan 1999 tillverkar och säljer naturtvålar och andra hudvårdsprodukter. Visionen är att få fler att se fördelarna med naturliga produkter, både för sig själva och för miljön. På Handelshuset Källan arbetar man hela tiden med att söka efter råvaror av hög kvalitet och med så liten naturpåverkan som möjligt. Ägarna Weronicha, Stephan och Sandra är själva väldigt noggranna med vad de använder på sin hud, och vill kunna erbjuda andra samma alternativ.

Handelshuset Källan blir webbutik
2012 utökade de sitt sortiment med te, kryddor och andra matvaror och de började då även se ett allt större intresse för deras produkter på marknaden. För att kunna möta den växande efterfrågan och nå ut till fler valde de att starta webbutiken Handelshusetkallan.se.

 – Genom webbutiken kunde vi både öka försäljningen och nå ut till en större kundgrupp. Vi började lite smått och jobbade oss uppåt,  berättar Weronicha Svaleng.

Handelshuset Källan har valt att använda e-handelsplattformen PrestaShop, då de uppskattar att inte behöva betala någon månadsavgift eller ha någon som sätter gränser för vad de kan göra och inte med webbutiken.

– PrestaShop är perfekt när man vill kunna utveckla sin webbutik med tiden. Det finns många moduler att välja bland, och genom statistiken i vår backend har vi full koll på allt som händer, berättar Weronicha.

Billmates betallösning
När Billmate lanserades under hösten 2013 var Handelshuset Källan tidiga med att implementera betallösningen i sin webbutik. Webbansvarige Weronicha hade läst om Billmate på Ehandel.se och blivit intresserad. De hade vissa krav i valet av betalleverantör, såsom ingen bindningstid, ingen fast månadsavgift, samt en fungerande support.

 – Vi kände att Billmate uppfyllde allt, och vi har bara haft positiva upplevelser av samarbetet. De lyssnar alltid på våra synpunkter och idéer, och genom deras fenomenala service kan vi helt fokusera på att utveckla och förbättra vår verksamhet. Sedan vi bytte till Billmate från vår dåvarande betalleverantör har vi dessutom ökat månadsförsäljningen med 500%, berättar Weronicha. 

Avslutningsvis vill Handelshuset Källan dela med sig av sina bästa tips till alla som ska eller funderar på att starta en webbutik.

1. Välj en flexibel e-handelsplattform
Det går att med två, i stort sätt, tomma händer och en liten budget starta en webbutik. Har man bara någon erfarenhet av webbprogammering är PrestaShop en mycket bra och flexibel Open Source-plattform och alltså helt kostnadsfri!

2.  Använd snygga etiketter och bra produktbilder
Paketeringen är ett framgångsrecept, så se till att ha snygga etiketter på dina produkter och bra produktbilder på hemsidan. Det ger ett bra och professionellt intryck på dina besökare och handlande kunder.

3. Skaffa ett bra webbhotell
Ett hett tips är att använda ett bra webbhotell; inte det billigaste då det ofta straffar sig i långsamma laddningstider och dålig supportfunktion. Handelshusetkallan.se ligger hos Oderland som vi starkt kan rekommendera. Prestashop, Billmate och Oderland är en oslagbar kombination i våra ögon!