Varje månad väljer vi att lyfta fram en webbutik som använder sig av vår betallösning Billmate. Denna månad får vi bekanta oss med Steelnutrition.nu, som inriktat sig på försäljning av kosttillskott och fitnesskläder.

Varumärket Steel Nutrition har funnits på marknaden sedan tre år tillbaka, och förvärvades av det nystartade bolaget Leets Nutrition AB i december 2014. I webbutiken Steelnutrition.nu säljer de kosttillskott under det egna varumärket, samt fitnesskläder från klädesmärket Made of Steel. Konkurrensen inom kosttillskott på nätet är stor och det gäller att sticka ut bland andra aktörer. Steelnutrition.nu ser det som en fördel att ha sitt eget varumärke, som idag även säljs av 40 återförsäljare i landet.

–          Webbshopen startades för att nå ut till en större och bredare marknad, och hittills är vi väldigt nöjda med utvecklingen. Vi växer mer och mer för varje månad och bygger hela tiden på vårt utbud med nya varumärken och produkter. I dagsläget har vi 30 olika egna produkter till försäljning, berättar Sami Mulari, försäljningschef på Leets Nutrition AB.

Målgrupp och marknadsföring
Målgruppen för Steelnutrition.nu är främst personer som tränar fitness, gym och olika sporter. De har den senaste tiden även börja styra sitt sortiment mer mot gemene man. De ser bland annat att deras träningstights tilltalar många kvinnliga kunder vilket de tycker är väldigt positivt.

För att marknadsföra sina produkter och varumärken har de jobbat mycket med Facebook-reklam, Google Adwords, samt med återförsäljare och tävlande atleter som fungerar som ambassadörer.

PrestaShop och Billmate
Steelnutrition.nu har valt att använda e-handelsplattformen PrestaShop, då de vill ha en prisvärd lösning som är lätt att arbeta i och vidareutveckla. Nyligen inledde Steel Nutrition ett samarbete med Billmate, och kan nu erbjuda sina kunder betalsätten faktura, delbetalning och bankbetalning.

–          Vi sökte en betallösning och fastnade för Billmate, som inte har några bindningstider vilket är väldigt bra och en trygghet för oss som kund. Klientportalen Billmate Online som hanterar ordrar är oerhört lätt att förstå och arbeta med. Vi är riktigt nöjda, säger Sami.

Steelnutrition.nu ser positivt på framtiden, då e-handeln med kosttillskott ökar snabbt. En trend de ser växa fram är ekologiska produkter som mer och mer efterfrågas på marknaden. Inom e-handeln verkar det bli allt mer trendigt att erbjuda ett helhetskoncept med både kosttillskott, kläder och andra tillbehör. Avslutningsvis vill de dela med sig av ett tips till dig som har eller funderar på att starta en webbutik.

–          Lär dig arbeta mycket med webbutiken själv. Börja försiktigt och bygg på allt eftersom.  Vill du så lyckas du!

Vill du veta mer om Steelnutrition.nu? Besök då deras webbutik som du hittar här:

https://steelnutrition.nu