Billmate AB, som erbjuder marknadens mest flexibla betalningssystem för e-handel, tillsätter Mattias Hultberg som ny VD från och med 1 juli 2016. Invoice Finance bildade dotterbolaget Billmate 2012, och med Johan Lindberg som VD har bolaget upplevt en framgångsrik utveckling och etablering på den svenska e-handelsmarknaden. Bolaget växte med 126 % förra året. När Billmate nu ska ta nästa stora kliv lämnar han över stafettpinnen till Mattias. Samtidigt kommer Johan att sitta kvar i styrelsen och fortsätta som VD för moderbolaget Invoice Finance.

–          Billmate har den senaste tiden påbörjat större satsningar, och kommit till en punkt som kräver fullt fokus från VD:n. Vi tar emot allt fler förfrågningar från större kunder och har ett växande partnernätverk som vi ska se till att förvalta välMattias är en erfaren och framför allt driven ledare och jag är säker på att Billmate med honom som VD kommer fortsätta skapa grymma lösningar för e-handlare och gå mot att bli marknadens främsta betalleverantör, säger Johan Lindberg.

Mattias Hultberg har mer än 20 års erfarenhet av försäljning och har under de senaste sex åren drivit ett internationellt e-handelsföretag där han fått djup förståelse för de utmaningar e-handlare dagligen ställs inför. Hans erfarenhet kommer att vara en viktig resurs för Billmate i arbetet att fortsätta utveckla lösningar som underlättar och förbättrar för e-handlare att ta betalt online.

–          Jag ser verkligen fram emot att få börja på Billmate. Det är ett ungt och snabbväxande företag med en uttalad pionjäranda – dessutom är Billmate i en spännande fas och jag ser stor potential till stark tillväxt. Vi har en unik position med marknadens mest flexibla betallösning och den ska vi vidareutveckla. Billmate ska vara mer än en leverantör, vi ska vara en ledande partner som ständigt skapar bättre förutsättningar för våra kunder – det skapas genom nära samarbete och en lyhördhet mot marknaden. Här kommer min tidigare erfarenhet inom försäljning och framför allt e-handel att vara vägledande. Jag ser fram emot att, tillsammans med ett professionellt och drivet team, accelerera bolagets framgång de kommande åren, säger Mattias Hultberg.


För mer information, vänligen kontakta:
Maria Busck, kommunikationsansvarig Billmate AB
maria.busck@www.billmate.se
040-30 35 00

 

Om Billmate
Billmate AB bildades 2012 i Malmö som ett dotterbolag till finansföretaget Invoice Finance AB. Tillsammans med moderbolaget, samt teknikföretaget Combain Mobile AB, har vi utvecklat e-handelsmarknadens mest flexibla och kostnadseffektiva betallösning – Billmate. Billmates betallösning möjliggör för e-handlare att ta betalt med faktura, delbetalning, kort och bankbetalning. Sedan lanseringen 2013 har Billmate hunnit bli en oerhört uppskattad och populär betalpartner till många svenska webbutiker. Billmate har betalmoduler till alla större OpenSource-plattformar, samt flertalet slutna plattformar där antalet ökar hela tiden.