Submit

Varje månad väljer vi att lyfta fram en webbutik som valt Billmate som betalpartner. Denna månad får vi veta mer om Mexfiltar.se, som säljer handvävda filtar som importeras direkt från Mexiko.

Webbutiken Mexfiltar.se startades av Klas Hjelm i december 2013. Egentligen började allt med en maskerad. Klas hade bestämt sig för att gå utklädd till Mexikan och beställde en riktig poncho och sombrero från en amerikansk e-handel. Då de produkterna han valt inte räckte för att komma upp till minimibeloppet klickade Klas även hem några mexikanska filtar.

–          Allt eftersom upptäckte jag hur mycket jag gillade filtarna, och att de var användbara i alla möjliga sammanhang, berättar Klas.

Tankarna på att själv börja importera och sälja mexfiltar satte sig i bakhuvudet på Klas, men det var först när han gick en kurs i webbdesign som han på riktigt gjorde slag i saken. Från att de första ordrarna trillade in har butiken upplevt en stabil tillväxt och sortimentet utökas kontinuerligt utifrån egna idéer och efterfrågan av kunderna.

Direktimport från Mexiko
Filtarna som säljs i webbutiken importeras direkt från Mexiko, där de vävs och färgas för hand av duktiga och erfarna vävare. De är gjorda av en blandning av bomull och akryl, vilket gör dem lätta, slitstarka och enkla att tvätta.

–          Det är verkligen ett gediget arbete att framställa filtarna, berättar Klas.

Visionen hos Mexfiltar.se är att erbjuda bra produkter till bra priser, och att vara snabb, smidig och trevlig i all kommunikation med kunder. De erbjuder Sveriges största sortiment av Mexfiltar och är mer nischade än konkurrenter. Mexfiltarna är framför allt populära i bilkretsar, då de används som inredning i gamla jänkare. Klas hoppas att fler ska upptäcka hur bra filtarna faktiskt gör sig i modern svensk inredning.

WooCommerce och Billmate
Mexfiltar.se bygger på WordPress och WooCommerce, som är en enkel och välbeprövat e-handelslösning. När Klas började undersöka vilka betalleverantörer som fanns tillgängliga för webbshoppen kändes Billmate som ett självklart val.

–          Billmate hade i jämförelse med andra aktörer en schysstare prissättning som lämpar sig för e-handlare som vill växa stegvis. De är även väldigt tillmötesgående och trevliga att ha att göra med i alla lägen. Det känns verkligen som att vi gjort ett bra val av betalpartner, säger Klas.

Avslutningsvis vill Klas dela med sig av några värdefulla tips till dig som ska eller funderar på att starta webbutik.

–          Det kanske låter som en klyscha, men gör det bara! Allt behöver inte vara perfekt från början. Det viktigaste är att ta beslutet att sätta igång och sedan utvecklas det allt eftersom. Det är jättekul att ha en webbshop!

Vill du veta mer om Mexfiltar.se? Besök då webbutiken här: https://mexfiltar.se