Varje månad väljer vi att lyfta fram en webbutik som använder sig av Billmates betallösningar. Månadens webbutik är MKSweden.se som är en av Sveriges ledande leverantörer av multirotorhelikoptrar på nätet.

MKSweden.se drivs av Mikrokopter Sverige AB och startades i Eskilstuna 2006. Det hela började som en bisyssla i ett annat bolag där man levererade, byggde och servade multirotorhelikoptrar. Populariteten växte och så även verksamheten. Efter några år tog man därför beslutet att bryta ut verksamheten till ett eget bolag, och sedan dess har drönarmarknaden mer eller mindre exploderat.

Christopher, VD och ägare, har varit aktiv i branschen i snart sex år och såg drönartrenden komma redan för fem -sex år sedan. Konkurrensen bland tillverkare blev allt hårdare vilket ledde till allt bättre produkter med bättre kvalitét och användarvänlighet. Drönarbranschens framfart har även haft en direkt inverkan på hela MKSwedens sätt att arbeta.

–       Tidigare handlade vårt arbete om att montera kretskort, löda kablar och skruva ihop delar. Idag levereras maskinerna för det mesta i färdiga paket där man i princip laddar batteriet och sedan har en produkt som är redo att flyga, berättar Christopher.

Från hobbyflygare till professionella fotografer
MKSweden.se har en bred kundkrets som sträcker sig från hobbyflygare till statliga myndigheter, men den allra största kundgruppen består av professionella fotografer och filmare. Utöver dessa har de även en rad återförsäljare som de förser med produkter genom webbshopen.

Då konkurrensen på drönarmarknaden blir allt större krävs det att man sticker ut och kan ge kunderna något unikt och värdefullt. MKSweden kan genom sin långa erfarenhet och breda kunskap erbjuda en servicenivå som få andra aktörer idag kan mäta sig med.

–       Andra aktörer hänvisar ofta kunderna direkt till tillverkaren, vilket för kunden kan bli både en dyr och tidskrävande process. Hos oss kan de få hjälp med service direkt, och är problemet omfattande är det vi och inte kunderna själva som tar kontakt och reder ut det med tillverkaren, berättar Christopher.

Nordisk E-handel och Billmates betallösning
MKSweden har valt att använda sig av eValents e-handelsplattform Nordisk E-handel. Den främsta fördelen de ser med den lösningen är att det finns kopplingar till alla affärssystem och betalsätt som de behöver för att enkelt och smidigt kunna administrera webbutiken. I skrivande stund håller de på att uppdatera butiken till en mer responsiv mall för att göra den så användarvänlig som möjligt för sina kunder.

MKSweden har valt Billmate som betalpartner i webbutiken och kan erbjuda sina kunder säkra betalningar. De hade tidigare använt sig av flera andra betalleverantörer men inte varit helt nöjda, så när de kikade runt efter alternativ snubblade de in på Billmate.

–       Vi är supernöjda med Billmate! Integrationen gick väldigt smidigt och idag använder vi betallösningarna för både B2C- och B2B-handel, berättar Christopher.

Avslutningsvis vill Christopher på MKSweden.se dela med sig av sina bästa e-handelstips till andra som ska eller funderar på att starta webbutik.

–       Mitt främsta tips är lägga tid på att försöka se sin webbutik genom kundens ögon då det är lätt att bli hemmablind. Se över hur du sorterar dina produkter, vilka kategorier som är relevanta och vad som är mer och mindre viktigt för den som besöker webbutiken. Detta bör man gå igenom kontinuerligt och inte bara inför själva lanseringen, för att även på lång sikt kunna ge kunden en så enkel och bra köpupplevelse som möjligt.

 

Vill du veta mer om MKSweden.se? Besök då deras webbutik här!