Submit
Våra vänner på DIBS har nyligen släppt sin e-handelsrapport och vi på Billmate har gjort en djupdykning i kapitlet som rör betalningar online.

Trots att det finns en stor variation av betalsätt är det fortfarande kort som svenskarna föredrar att betala med när de handlar på nätet. En stark utmanare är Swish som många e-handlare nu kan lägga till som betalsätt i sin kassa och appen har nu tagit sig till topp tre på det betalsätt som svenskarna föredrar betala med online.

Hur vill svenskarna betala online?

Enligt DIBS har 76% av konsumenterna som shoppat på nätet de senaste tre månaderna valt kort som betalsätt. Kortbetalning är fortfarande överlägset störst. På andraplats hittar vi faktura som 47% av konsumenterna väljer att betala med. Men medan både faktura och kort sjunker med några procentenheter, ökar Swish. Enligt rapporten beror det på att konsumenter föredrar enkelheten och det snabba sättet som Swish erbjuder. Det betalsätt som tappar mest, sannolikt för att Swish tagit fler marknadsandelar, är direktbetalning via bank som är upplagt på samma sätt, det vill säga att summan dras direkt från kontot.

Hur underlättar jag som e-handlare för konsumenten?

Rapporten visar att anledningen till man väljer att handla på nätet är på grund av att det är enkelt, bekvämt och säkert. En stor anledning till att konsumenter väljer att avbryta köp är att butiken inte erbjuder att spara sina kortuppgifter. Hela 56% av konsumenterna uppger att de vill slippa att knappa in sina kortuppgifter när de ska betala sina varor och 36% uppger att de ha sparat sina kortuppgifter. Det kan därför vara bra om du som e-handlare använder dig av en betallösning som erbjuder den funktionen. Vi på Billmate har en spara kort-funktion i vår populära checkout och vi kan även erbjuda populära Swish.

Läs mer:

Här har vi samlat några artiklar om alla våra smarta funktioner och andra tips:

  Med Billmate väljer din kund om de vill betala med faktura, delbetalning, kort eller direktbetalning via 10 banker. Vi kan även erbjuda det populära betalsättet Swish. Vi tror inte på långa bindningstider eller andra dolda kostnader, därför har vi helt slopat bindningstider. Vi kallar detta 100% nöjd kundgaranti. Vi har kunder inom alla möjliga branscher och vi har stor och bred kunskap inom betallösningar. Vill du veta mer? Kontakta oss – vi finns här för dig!