Månadens webbutik är Sportfisher.se som säljer fiskespön, rullar, drag, krokar och allt annat man kan tänkas behöva för fisketuren.

Sportfisher.se lanserades 2015 strax efter att den fysiska butiken Ferms Fiske och Fritid slagit upp portarna. Nätbutiken kändes som ett självklart komplement för att kunna erbjuda samma sortiment och vara tillgängliga för kunder över hela Sverige och inte bara lokalt. Butiken är byggd helt på egna initiativ och med utgångspunkt att samma goda och personliga service som ges i den fysiska butiken även ska hållas i webbutiken.

–       Det är betydligt svårare att vara personlig bakom en dator, men vi har förstått att det är viktigt att ge kunden en personlig kontaktperson som finns där om frågor eller problem uppstår, berättar butiksägaren Daniel Ferm.

Sportfisher.se vänder sig till fiskare över hela landet och säljer idag endast till konsumenter men är öppna för att börja ta emot beställningar även från företag. För att marknadsföra sig använder de sig främst av sociala medier, såsom Facebook och Instagram, och jobbar även mycket med sökmotoroptimering.

E-handel med PrestaShop
Teamet bakom Sportfisher.se har genom att inte anlita webbtjänster från tredje part lyckats hålla sina omkostnader låga. Daniel Ferm har själv arbetat med flera CMS-lösningar men fastnat för PrestaShop som är en avancerad OpenSource e-handelsplattform som enligt honom erbjuder alla de egenskaper och funktioner man som e-handlare behöver. De har även hårdkodat en hel del och har ett flertal roliga och spännande projekt på gång men som de tyvärr inte vill avslöja riktigt ännu.

Betallösningar från Billmate
Under tiden de byggde upp webbshoppen började de leta en betalpartner och hittade Billmate genom e-handelsforum och rekommendationer från personliga kontakter. Idag tar de betalt med faktura, delbetalning, kort- och bankbetalning genom Billmate både i webbutiken och i lokala butiken då det finns möjlighet att skapa fakturor manuellt i klientportalen Billmate Online.

–       Samarbetet med Billmate har fungerat klockrent från start. Integrationen gick väldigt smidigt och vi känner alltid att vi kan vända oss till supporten om vi har några problem, frågor eller förbättringsförslag, berättar Daniel.

Avslutningsvis vill Daniel dela med sig av sitt bästa tips till dig som ska eller funderar på att starta webbutik.

–       Skynda långsamt och ta hjälp av någon som har erfarenhet av att starta och driva e-handel.  

Vill du veta mer om Sportfisher.se och deras sortiment? Besök webbutiken här!