Submit

Varför ska man ha SSL-certifikat när man driver en e-handel?

Ett av de viktigaste aspekten om du vill driva en e-handel är att kunna erbjuda säkerhet för dina kunder. 

SSL-certifikat, även kallat för ”Hänglåset” är en teknik som krypterar kommunikation mellan din hemsida och en server. 

SSL hjälper också till att öka säkerheten när man använder en betallösning som Billmate checkout.

 

Hur ser man om en hemsida har SSL-certifikat?

Det finns flera sätt man kan se att en hemsida är säker. Bland annat kan du se det på url:en. Använder hemsidan https är det nog med bevis att hemsidan använder en kryptering. Även som tidigare nämnt med ”hänglåset” är det en indikation på att sidan är säker.

Hänglåset hos billmate.se

Olika typer av validering och certifikat

Det finns ett gäng olika certifikat man kan välja mellan för sin hemsida. Men alla har samma syfte; att göra en hemsida trygg och säker.

Certifikaten kan endast utfärdas av ett fåtal certifikatutfärdare, även kallat för CA. De tillhandhåller flera nivåer för validering och vissa kräver en manuell kontroll. Därför kan prisklassen differera en del.

När det gäller validering finns det 3 olika för olika mål:

 

Domänvalidering (DV)

Den mest vanliga valideringen för småföretag och nystartade företag. DV-certifikat ger samma krypteringsnivå som alla de andra certifikaten, men skapas automatiserad och inte via manuell granskning. Detta gör att det är snabbare och billigare att använda än de andra valen.

Extended Validation (EV)

Utökad validering är den högsta valideringsnivån som certifikatutfärdaren delar ut. Detta görs genom en noggrann bakgrundskontroll och med hjälp av strikta riktlinjer. De som oftast får denna typ av validering är stora e-handelssidor och banker.

Organisationsvalidering (OV)

Näst högsta valideringsnivån kallas för organisationsvalidering. Detta certifikat delas ut efter att certifikatutfärdaren har gjort en manuell granskning. Detta är inte lika strikt gjort som extended validation och är därför ett billigare val.

Typer av certifikat

Enskilt domäncertifikat

Detta gäller för en enda domän och alla sökvägar som leder från hemsidan. Används mest av mindre företag och nystartade företag.

Wildcard SSL-certifikat

Wildcard SSL-certifikat är bra att använda om man har flera subdomäner man vill täcka in. En subdomän är en underdomän som hålls separat, men ändå tillhör huvuddomänen.

Som exempel så använder vi på Billmate vår supportsida som en underdomän och url:en blir då https://support.billmate.se/

Multipla domäncertifikat

Sist som namnet säger så har vi ett certifikat som täcker upp flera unika domäner, faktiskt upp till 100 olika. Detta används oftast om man har många olika domäner och vill hålla nere kostnaden.

Hur ett SSL-certifikat ser ut.

Vilken typ av SSL-certifikat passar min e-handel?

Beroende på storlek av din e-handel rekommenderar vi att du pratar med ditt webbhotell. De har koll på vad du behöver. Har ni tur så ingår det ett certifikat i det webbpaket ni använder.

Bör man använda gratis versioner av certifikat?

Vare sig man betalar eller använder gratisversioner så är ssl-certifikaten gjorda för att ge säkerhet till din hemsida.

Använder du WordPress finns det en jättebra plugin som kan automatiskt skapa ett certifikat gratis. Däremot använder du flera subdomäner eller har tillgång till flera olika hemsidor bör du investera pengar i de.

Vi förstår värdet i att erbjuda en så skräddarsydd och trygg betallösning som passar alla! Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag? Då är ni välkomna att kontakta oss på 040-30 35 00 eller info@billmate.se