Betallösningen Billmate Checkout fungerar utmärkt vid biljettförsäljning. Tillsammans med e-handelsplattformen WooCommerce och biljettförsäljningsmodulen FooEvents kan Staffanstorps Dansfestival sälja och distribuera biljetter via hemsidan med bara några klick.

Fredagen den 1 december släpps biljetterna till Staffanstorps Dansfestival – ett musikevenemang som fotbollsklubben Staffanstorp United står bakom och driver. Med hjälp av Billmate Checkout kan klubben ta betalt för biljetterna direkt på hemsidan.
– För att göra biljettförsäljningen så enkel som möjligt har vi kombinerat WooCommerce, FooEvents och Billmate Checkout, förklarar Johan Westerberg, projektansvarig på företaget ProCommerca som fått uppdraget att ta fram den digitala helhetslösningen.

Johan Lindberg, VD på Billmate, berättar mer om betallösningen.
– Vi är väldigt glada att Staffanstorp United som är en nytänkande och offensiv förening valde oss på Billmate som sin betalpartner. Många tror att Billmate Checkout endast passar för traditionell e-handel men den kan användas i många olika sammanhang. Den är enkel att integrera och valmöjligheterna är många. Senast i raden av betalalternativ är Swish vilket många efterfrågat att ha integrerat i en Checkout med andra vanliga betalsätt som faktura, kort och bank, säger han.

Så är biljettlösningen uppbyggd

Staffanstorps Dansfestival säljer fem olika typer av biljetter med möjlighet till att väja mat som add-on.

Själva hemsidan är byggd i WordPress. Sedan har man kopplat på WooCommerce, FooEvents och integrerat Billmate Checkout som betallösning. Kunden guidas genom hela köpet, från biljettval till kassa och betalning.

 

 

När betalningen har gått igenom levereras biljetterna automatiskt till kundens e-postadress och kan lätt skrivas ut och tas med till festivalen.

Samtidigt får arrangörerna av Staffanstorps Dansfestival all information de behöver om vilka som kommer och vad de ska äta så att de har koll på det praktiska. Lösningen är enkel, smidig och digital.

– Intresset för evenemanget har varit oerhört stort och ryktet har spridit sig långt utanför Staffanstorps och Skånes gränser. Responsen har uteslutande varit positiv – vilket är fantastiskt roligt. Bland klara artister finns bland annat Hasse Andersson, Perikles, Larz-Kristerz, Danne Stråhed och Donnez, berättar Gustav Plantin, ordförande på Staffanstorp United. 

 

Är du intresserad av att veta mer om hur du kan integrera Billmate Checkout i din biljettförsäljning, kontakta oss gärna. Vi finns här för dig.