Submit

Sommaren närmar sig, och många är redan i full gång med diverse hemmafixprojekt. Vad passar då bättre än att lyfta fram Stgbygg.se som månadens webbutik? De beskriver sig själva som den personliga bygghandeln, och erbjuder ett litet men väl utvalt sortiment av byggmaterial från kända leverantörer.

Stora Göhults Bygg (STG Bygg) startades 2007, då som en lokal bygghandel i mindre skala med försäljning till privatpersoner. 2011 bildade man aktiebolag och strax därefter lanserades hemsidan Stgbygg.se. För att nå ut med sitt budskap och erbjuda sitt sortiment till kunder över hela landet implementerades även en webbutik.

–      Det är en enorm utmaning att sälja virke på nätet. Det blir ju ganska skrymmande paket, men ett bra fraktavtal med Schenker har möjliggjort att vi kan skicka långgods till vettiga priser, berättar Thomas på STG Bygg.

Bra produktbeskrivningar ger hög placering på Google
Högsäsongen för STG Bygg börjar i maj och sträcker sig till september. Vintertid går de på sparlåga, men genom webbutiken kan de sälja produkter som är relaterade till höst och vinter. Bland bästsäljarna hittar vi gungställningssaker, produkter från varumärket Norrahammars Bruk och virke av alla de slag.

De har än så länge inte marknadsfört sig med annonser, utan har satsat på SEO och framför allt att skapa riktigt bra produktbeskrivningar som ger dem hög placering bland de organiska sökresultaten på Google.

E-handel med WooCommerce och Billmates betallösningar
STG Bygg har byggt sin webbutik i WordPress med e-handelspluginet WooCommerce. De är väldigt nöjda med lösningen då det finns många bra tillägg tillgängliga för att göra sajten så fräsch och användarvänlig som möjligt för kunderna. Sedan ett par månader tillbaka finns även Billmates betallösningar implementerade i webbutiken.

–      Vi letade en betalleverantör som kunde erbjuda en helhetslösning med både faktura- och kortbetalning. Valet föll på Billmate, som har riktigt bra betalmoduler till WooCommerce som dessutom var gratis och enkla att integrera i vår webbutik, berättar Thomas.

Avslutningsvis vill Thomas på STG Bygg dela med sig av sitt bästa e-handelstips till dig som har, ska eller funderar på att starta en webbutik.

–      Skynda långsamt. Det lönar sig i längden att ha ett bra upplägg från början och testa sig fram innan man lanserar.

 

Vill du veta och se mer av STG Bygg? Besök webbutiken här!