Submit
ArgaSkånskaMän har gått från en Youtube-kanal till e-handel tack vare deras trogna följarskara. Nu väljer de att teama upp med Billmate för att kunna satsa ännu mer på sin kärnverksamhet – att tramsa på nätet.

Det var 2012 som bästa kompisarna Danny Pedersen och Tim Lindqvist började spela in videomaterial när de spelade Battlefield 3 och det blev upptakten till deras egna youtubekanal som fick namnet ArgaSkånskaMän.
— Det började med att vi pluggade medieteknik på Malmö Högskola och vi hade en fallenhet för studier, vilket gjorde att vi hade en hel del tid över och då började vi spela dataspel. Sedan ville vi ta det ett steg längre och började spela in och streama när vi spelade, berättar Danny.
En dag när de spelade Battlefield 3 blev Tim förbannad på någonting i spelet vilket gjorde att de döpte sig själva och kanalen till ArgaSkånskaMän, en blinkning till Tims skånska utbrott.

Försöker vara sansade

Sex år senare har kanalen växt och växlat upp. Nu streamar de inte bara när de spelar för cirka 60 000 prenumeranter, utan de blandar innehåll med andra äventyr. Något som blivit en viral succé är deras skånska dubbningar och i synnerhet dubbningarna av fotbolls-EM och fotbolls-VM.
— Vi försöker mixa vår kanal så gott vi kan och har bland annat testat hamburgare i Stockholm och skjutit med potatiskanon. Det vi håller mest på med är trams och vi är barnsliga ihop!
Hur har ni utvecklats sedan ni började?
— Jag och Tim är samma personer som när vi började. Vi försöker vara sansade när vi spelar, men fasaden rasar när man blir förbannad på spelet, skrattar Danny.

Startat e-handel

I takt med att deras kanal växt, har även verksamheten utökats och sedan hösten 2017 har de även gett sig in i e-handeln. Men det var inte helt planerat.
— Jag & Tim har varsitt lan, mitt heter DanLan och Tims heter TimHack och nu har vi fått en grym partner som heter Xtrfy som frågade om de kunde få sponsra oss med tröjor som vi kunde lana i. Tröjorna blev populära och många ville köpa dem så vi byggde en enkel hemsida där man kunde köpa tröjorna. Men det administrativa när det gällde betalning var väldigt tidskrävande och vi hittade ingen effektiv lösning på det.

Bland deras följarskara fanns Tim Nilsson, Client Success Manager på Billmate, som tog kontakt med Tim och Danny.
— Jag började följa Tim och Danny 2013, när jag själv började spela Battlefield 3, och har följt dom sedan dess. När jag såg att dom skulle starta e-handel kände jag att vår betallösning hade varit klockren. Kan vi underlätta det administrativa betyder det att Tim och Danny har mer tid att skapa nytt material, vilket jag som följare uppskattar!

Danny är väldigt nöjd med Billmates lösning.
— Det som slog mig var hur enkelt det var att installera och det är väldigt skönt att det bara rullar på, att någon annan kan sköta det administrativa åt oss, säger Danny.

Vi hälsar ArgaSkånskaMän varmt välkomna till oss på Billmate! Följ dem på Youtube och här kan du handla deras produkter.

Med Billmate väljer din kund om de vill betala med faktura, delbetalning, kort eller direktbetalning via 10 banker. Vi kan även erbjuda det populära betalsättet Swish. Vi tror inte på långa bindningstider eller andra dolda kostnader, därför har vi helt slopat bindningstider. Vi kallar detta 100% nöjd kundgaranti. Vill du veta mer? Kontakta oss – vi finns här för dig!