Submit
Kurvan för svensk e-handel fortsätter att peka uppåt. Detta visar den senaste rapporten från E-barometern som Postnord ger ut.

Det fortsätter att gå bra för svensk e-handel. Det visar Postnords senaste E-barometer som är en rapport som kommer ut en gång per kvartal och det finns inga tecken på att takten kommer att slås av, särskilt nu när livsmedelshandeln på allvar förändrat svenskarnas köpbeteende. Tekniken för att handla mat på nätet har utvecklats och i Sverige har just livsmedel varit ett område där vi inte varit i framkant, trots att vi ligger långt före inom andra e-handelsbranscher. Enligt rapporten beror detta på flera faktorer. Dels den geografiska utmaningen, dels utbudet av livsmedel och på konsumenternas beteende. Med det menar man att vi är vana att åka och handla i fysiska butiker. Men nu visar rapporten för första kvartalet att detta håller på att förändras. Livsmedelsbranschen visar nämligen på starkast tillväxt. Därefter följer sporthandeln och möbelbranschen.

Stark utveckling i flera kategorier

Vi shoppar allt bredare på nätet. Bild: Postnord

De mest populära varorna att shoppa på nätet är mode, skönhet, hälsoprodukter och böcker. Bokhandlare på nätet har länge funnits bland de mest populära butikerna online och rapporten visar att mer än varannan bok säljs på nätet. Rapporten visar att vi handlar allt bredare och flera kategorier visar på stark utveckling i jämförelse med samma period föregående år.  Enligt rapporten beror det på att första kvartalet 2017 var lågt, men också att andelen konsumenter som handlar online ökar i de flesta produktkategorier. Man bedömer också att den starka tillväxten beror på att vi är vana att handla på nätet och vårt beteende tar vi med oss från ett konsumtionsområde till ett annat. Ett exempel på det är just livsmedel.

Fortfarande populärt att handla från Kina

De omdebatterade Kinapaketen sjunker, men svenskarna handlar fortfarande mycket från Kina. Tyskland och Storbritannien är också populära länder att handla från och det är mode och småelektronik som vi gillar att handla om utlandet. Men rapporten visar också att bil-,båt-, och MC-tillbehörsmarknaden som har störst andel av sin försäljning från andra länder.

Med Billmate väljer din kund om de vill betala med faktura, delbetalning, kort eller direktbetalning via 10 banker. Vi kan även erbjuda det populära betalsättet Swish. Vi tror inte på långa bindningstider eller andra dolda kostnader, därför har vi helt slopat bindningstider. Vi kallar detta 100% nöjd kundgaranti. Vill du veta mer? Kontakta oss – vi finns här för dig!