Varje månad väljer vi att lyfta fram en webbutik som tar betalt med Billmate. Denna månad får vi veta mer om populära Swagway.se, som säljer självbalanserande brädor man kan ta sig fram med överallt.

Idén om Swagway uppkom tidigt i somras när Robin Poulsen köpte en leksak från Kina som han trodde skulle vara rolig att använda. Han hade tidigare sett ”MonoWheel” där man tar sig fram med ett hjul mellan benen, men detta var mer en självbalanserande bräda som han blev väldigt förtjust i. Han visade den för sin bästa vän Joakim och tillsammans bestämde de sig för att börja sälja produkten på den svenska marknaden. De valde att kalla produkten Swagway, efter en kombination av Segway och ”Swagging”.

–  Därefter gick allt väldigt snabbt. Vi startade en webbutik med WordPress och WooCommerce och började sälja från dag ett, berättar Robin.

Swagway – ett starkt varumärke
Sedan lanseringen av webbutiken har både utveckling och försäljning pekat spikrakt uppåt. Robin och Joakim har jobbat med samma leverantörer under en längre tid, och finslipat alla detaljer gällande produkten och paketeringen. Det finns ett tiotal aktörer som säljer liknande produkter på den svenska marknaden, men ingen som håller samma kvalité som Swagway.

För att marknadsföra webbutiken och kommunicera med sina kunder använder de sig främst av Facebook och Instagram, där de idag har cirka 20 000 följare. De har jobbat hårt med att bygga upp varumärket Swagway, och det händer till och med att personer som handlat från en konkurrent ber om service på sin ”Swagway”.

Billmate som betalpartner
Swagway har valt Billmate som betalpartner i webbutiken, och kan erbjuda sina kunder säker och smidig faktura- och kortbetalning. De hade kikat på olika betalleverantörer men efter ett möte med Billmate blev valet enkelt.

– Bättre avtal, supertrevlig personal och en grym betalmodul till WooCommerce som hela tiden uppdateras med nya bra funktioner. Vi har inte stött på något negativt alls, berättar Robin.

Robin och Joakim ser ljust på framtiden och fick nyligen äganderätt till varumärket Swagway, samt företagsnamnet Toys For Men AB godkänt av Bolagsverket. Under det kommande året planerar de bland annat att lansera Swagway utanför Sverige och har även en del andra idéer om nya produkter som de inte riktigt vill avslöja än. Avslutningsvis vill de dela med sig av ett tips till dig som ska eller funderar på att starta en egen webbutik.

– Ladda ner WordPress och WooCommerce, snacka med Billmate och sen bara KÖÖÖÖR!