Submit
I den årliga rapporten om svenskarnas internetvanor som Internetstiftelsen presenterar visar den att svenskarnas kärlek till Swish fortsätter att öka. Men e-handeln ligger kvar på samma nivå.

Svenskarna och Internet är en rapport som Internetstiftelsen ger ut varje år och här kartlägger man hur svenskarnas vanor på internet ser ut. När det gäller betalningar konstaterar man att Swish fortsätter att öka i popularitet och användandet har fördubblats sedan 2015. I år är det nästan 80% av svenskarna som använder sig av Swish.

Så ser ökningen av Swish ut

Swish ökar i popularitet enligt rapporten Svenskarna och Internet.

Swish ökar i popularitet enligt rapporten Svenskarna och Internet.

 

Den största ökningen står de äldre för, men det beror på att internetanvändningen gått upp i åldrarna. Enligt rapporten ska man dock inte dra för stora slutsatser kring det, utan att det följer det förväntade mönstret då befolkningen blir äldre och andelen äldre internetanvändare ökar för varje år.

Hur trygga känner sig svenskarna vid betalning på nätet?

Det kommer dagligen rapporter kring kreditkortsbedrägerier och stulna identiteter. Men enligt rapporten känner sig 80% trygga när de betalar varor på nätet. Man tror att anledningen till att så många känner sig trygga beror på Mobilt BankID och Swish. Det är även första gången denna fråga ställs i år. De som känner sig minst trygga är de som är över 65 år och de med lägst utbildning. De som är mellan 26 – 35 år och höginkomsttagare känner sig mest trygga.

Läs mer:

Vill du veta mer om oss och våra produkter? Här har vi samlat några artiklar om alla våra smarta funktioner och andra tips:

Med Billmate väljer din kund om de vill betala med faktura, delbetalning, kort eller direktbetalning via 10 banker. Vi kan även erbjuda det populära betalsättet Swish. Vi tror inte på långa bindningstider eller andra dolda kostnader, därför har vi helt slopat bindningstider. Vi kallar detta 100% nöjd kundgaranti. Vi har kunder inom alla möjliga branscher och vi har stor och bred kunskap inom betallösningar. Vill du veta mer? Kontakta oss – vi finns här för dig!