Månadens webbutik är Tontoy.se som erbjuder ett brett sortiment kompatibla byggklossar, byggleksaker och byggmodeller. Butiken drivs med en vision om att bygga ett bättre samhälle genom att utbilda barn och vuxna med byggleksaker som verktyg.

Affärsidén uppkom redan när grundaren Tommy Lerin var i tonåren och för första gången kom i kontakt med kompatibla leksaker från olika varumärken. Idén förverkligades 2014 när han bildade bolaget Tontoy AB. Ett år senare lanserades webbutiken Tontoy.se, där man under slogan ”Think outside the brick” jobbar för att ge alla tillgång till bra leksaker för att bygga, leka och lära.

– Genom webbutiken kan vi nå ut till betydligt fler med vårt budskap och sortiment, berättar Tommy.

Byggleksaker från kända varumärken
Hos Tontoy.se hittar man leksaker från kända varumärken såsom LEGO, COBI och QBRICKS. På hemsidan finns en guide där kunder och besökare kan läsa om var de olika produkterna producerats och vilka material de består av. De vänder sig till både företag och konsumenter där de största kundgrupperna består av föräldrar till barn i åldrarna 3-12 år, militärintresserade, leksaksbutiker samt återförsäljare av militärprodukter.

Tontoy AB har ett flertal konkurrenter, men lyckas sticka ut genom att erbjuda ett brett sortiment byggleksaker som är kompatibla med varandra. För att marknadsföra webbutiken använder de sig framför allt av social media såsom Facebook, Instagram, YouTube och Google+. De deltar även på en rad olika mässor och evenemang runtom i landet, där de bland annat sätter upp lekhörnor som är oerhört uppskattade av föräldrar och barn.

WooCommerce e-handelsplattform och Billmates betallösning
Tontoy.se drivs med WordPress och e-handelspluginet WooCommerce som idag är en av världens mest använda e-handelslösningar. De sökte en flexibel plattform som de med tiden kan växa med, samtidigt som de ställde krav på att själva ha äganderätten av hemsidan.

– Med WooCommerce finns oändliga möjligheter för att driva och forma webbutiken precis som vi vill ha den, berättar Tommy.

Tontoy.se har valt Billmate som betalpartner och erbjuder sina kunder säker betalning med faktura, delbetalning, kort och bank.

– Samarbetet fungerar felfritt. Kunderna uppskattar att kunna välja mellan olika betalsätt, vilket ger bättre konvertering för oss i vår webbutik, berättar Tommy.

E-handelstips
Avslutningsvis vill Tontoy.se dela med sig av sitt bästa e-handelstips till dig som ska eller funderar på att starta en egen webbutik.

– Think outide the brick! Ha tålamod och gör inga förhastade investeringar i uppstartsfasen. Din bästa och värsta vän är tiden. Det tar tid att hitta och nå ut till dina kunder, och det tar tid för kunderna att hitta dig.

Tontoy.se bjuder gärna på fler tips. Deras webbutik, sortiment och kontaktuppgifter hittar ni här:

https://tontoy.se